Piia Suomalainen ja Lauri Kiiski ulkokenttien mestarit

2.7.2006  |  14:00

SM-kisat päättyivät sunnuntaina Lohjalla

Ykkössijoitettu helsinkiläisen Smash-Tenniksen Piia Suomalainen 21, otti odotetusti ulkokenttien naisten kaksinpelin mestaruuden sunnuntaina Lohjalla. Hän kohtasi loppuottelussa kolmanneksi sijoitetun HVS-tenniksen Essi Laineen, 21, ja voitti tämän hieman yli tunnissa luvuin 6-0, 6-2. Suomalaiselle SM-kisat kävivät hyvistä harjoitusotteluista, sillä hän hävisi koko turnauksessa vain neljä ”geimiä”, eikä tullut oikein kunnolla haastetuksi edes loppuottelussa.
-Ehdottomasti enemmän osallistujia tulisi saada naisten luokkaan, harmitteli Suomalainenkin pientä osallistujamäärää. – Mestaruus on kuitenkin aina mestaruus.
Suomalainen lähti tavoittelemaan myös nelinpelin mestaruutta, mutta hänen parinsa Smashin Katariina Tuohimaa, 18, lähti kokeilemaan pääsyä Wimbledonin tyttöjen kaksinpeliin. Hän eteni pääsarjaan kahden karsintaottelun voitettuaan. Nelinpelissä Suomalainen ja Tuohimaa antoivat luovutuksen ennen ensimmäistäkään peliä.
Naisten mestaruus on Suomalaiselle toinen ulkokentillä, ensimmäinen tuli vuonna 2002. Sisäkenttien mestaruudet hän on voittanut vuosina 2005 ja 2006. Essi Laineella on yksi naisten Suomen mestaruus sisäkentiltä vuodelta 2003.
Kiiskille ensimmäinen mestaruus

TaTS:n Lauri Kiiski oli miesten kaksinpelin ykkössijoitettu ja jahtasi uransa ensimmäistä mestaruutta. Huhtikuussa hän oli sisäkenttien kaksinpelin finaalissa, jossa hävisi Juho Paukulle.
Välierissä Kiiski joutui pelaamaan kolme erää kolmossijoitettu Tuomas Ketolan kanssa, mutta finaalissa mestaruus tuli kahdessa erässä luvuin 7-6(6), 6-1 voitolla LVS:n Tommi Lenhosta. Lenholla oli ensimmäisessä erässä yksi eräpallo, mutta se kilpistyi pitkän pallorallin päätteeksi Kiiskin stoppari.
-Pelasin finaalissa paras tennistä, mutta menetetty eräpallo käänsi ottelun, harmitteli viimevuotista ulkokenttien mestaruutta puolustanut Lenho.
Viikon kuluttua asevelvollisuuttaan suorittamaan menevä Kiiski oli tyytyväinen ensimmäisestä mestaruudestana.
-Helppo ei ollut välieräottelu Tuomas Ketolaa vastaan, mutta finaalissa jouduin tekemään Tommi kanssa hurjasti töitä jokaisen pisteen eteen, totesi tuore mestari.

Seuraava uutinen: Kiiskistä tuplamestari… →