Pelivarmuuden ja -identiteetin löytyminen Virtasen vahvojen otteiden taustalla

29.1.2023  |  08:00  |  Ennakot

Otto Virtanen pääsee jälleen esittämään vahvoja peruslyöntejään ja iskevää syöttöään Espoo Metro Areenassa.

Suomi ja Argentiina kohtaavat toisensa viikon päästä MM-karsintaottelussa.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Virtanen: ”Nyt olen kokeneempi ja nälkäisempi kuin koskaan”

22-vuotias Virtanen iski toden teolla tenniskansan tietoisuuteen vuonna 2018. Suomalaispelaaja nappasi kesällä poikien nelinpelimestaruuden Wimbledonissa ja loppuvuodesta hän tykitti epävirallisen junioreiden MM-kilpailun, Orange Bowl, kaksinpelivoittoon.

Junioriuran loppuvaihetta ja siirtymistä aikuisten peleihin hidastivat loukkaantumiset. Loukkaantumiset ovat nyt olleet taakse jäänyttä elämää, mikä näkyy myös vahvassa rankingkehityksessä.

”Nyt olen kokeneempi ja nälkäisempi kuin koskaan”, summasi Virtanen.

VIRTASEN KAUDEN LOPUN MAAILMANLISTASIJOITUKSET
2022: 175
2021: 395
2020: 610
2019: 1007

Hyvinkäältä maailmalle ponnistanut pelaaja muistelee lämmöllä menestyksekästä junioriuraansa. Alkumatka aikuisten peleissä on ollut opettavainen ja suunta on ollut jatkuvasti ylöspäin; kauden lopun listasijoitus on käytännössä puolittunut vuosi toisensa perään.

Mikäli sama trendi jatkuu on suuntana TOP100 tämän kauden aikana.

”TOP100 on tämän kauden tavoite ja päästä myös Grand Slam -turnauksen pääsarjaan.”

Ensimmäinen kokemus aikuisten Grand Slam -turnauksesta tuli tammikuussa, kun Virtanen pelasi Australian avoimissa; vielä matka taittui karsintaan.

Virtanen kokee tällä hetkellä olevansa valmis seuraavaan askeleeseen urallaan.

”Maailmaa on nähty vähän jokaisesta suunnasta, se on kasvattanut minua monella tapaa. Oppia on tarttunut mukaan todella paljon.”

Moni yhdistää Virtaseen poikkeuksellisen voimakkaat lyönnit ja lyhyet pallorallit. Viime vuonna tulleen uran ensimmäisen ATP Challenger -turnausvoiton ja muutenkin kehittyneen rankingin taustalla on kuitenkin muut tekijät kuin voimakkaat lyönnit. Toki piiskanomainen kämmenlyönti ja yli 200km/h jatkuvasti paukkuva ykkössyöttö ovat mahdollistaneet menestystä.

”Olen löytänyt tasapainoa peliini ja luottoa omiin vahvuuksiin tiukoissa paikoissa sekä huonoina päivinä. Pelaan tällä hetkellä aika vaihtelevaa peliä; yhdistelen aggressiivista ja passiivista peliä.”

Virtanen tiivistää ytimekkäästi peli-identiteetin löytymisen syyn.

”Rehellisesti sanoen, henkinen kasvu.”

Maaotteluiden villitsijä – ”Nautin suuresti yleisön eläessä ottelun mukana; saan kannustuksesta lisäbuustia”

Virtanen pelasi ensimmäisen maajoukkuepelinsä Meksikossa 2021. Heti tuli myös voitto tiukimmassa mahdollisessa paikassa, eli ratkaisevassa viidennessä pelissä. Voitto Manuel Sanchezista 6-2, 7-6 takasi tuolloin Suomelle paikan I-ryhmässä.

Meksikon reissun jälkeen on Virtanen päässyt villitsemään kotiyleisöä Espoossa. Virtanen kertoo nauttivansa suuresti maaotteluista kotona.

”Maaottelut ovat vuoden kohokohta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Nautin suuresti yleisön eläessä ottelun mukana; saan kannustuksesta lisäbuustia.”

Välillä kiertuepeleissä ei ole yleisöä juurikaan paikalla; sivukentällä pelatuissa otteluissa on luonnollisesti hyvin erilainen fiilis pelata kuin riemuisan kotiyleisön edessä.

”On siinä aika iso kontrasti maaotteluiden ja tähän astisen kiertuelämäni välillä. Mutta en anna sen vaikuttaa peliini, koitan pelata samalla tavalla jokaisessa paikassa. Nyt on taas hienoa päästä pelaamaan Metro Areenassa!”.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Bibanina ja Ronkainen… →