Pelaajahaku Pajulahtiryhmään käynnissä

12.1.2010  |  10:00

Ensimmäistä kertaa avoin haku

Syksyllä 2010 Pajulahdessa aloittavat pelaajat valitaan kevättalven aikana uudistetun valintaprosessin avulla. Aikaisemmin valmennuspäällikkö on lähestynyt pelaajia ja käynyt keskusteluita vain rajatun pelaajaryhmän kanssa, mutta tulevana keväänä haku on kaikille hakukriteerit täyttäville avoin.

Pajulahtiryhmä tarjoaa pelaajalle ammattimaiset ja kansainvälisesti verrattuna kilpailukykyiset harjoitusolosuhteet. Ryhmä harjoittelee harjoituskeskuksen päävalmentaja Pekka Kainulaisen suunnitelman mukaisesti 20-25h viikossa. Nuorten olympiavalmentaja Erik Hakkarainen on vastuussa päivittäisharjoittelun toteuttamisesta sekä kilpailusuunnitelman laatimisesta ja kilpailuseurannasta. Kilpailuseuranta järjestetään yhteistyössä muiden tennisakatemioiden kanssa.

Ryhmän pelaajilla on korkeat kansainväliset tavoitteet – viimeisen juniorivuoden ranking –tavoite on ITF 200.

Toimintaa pyritään suuntaamaan entistä nuorempiin pelaajiin ja he ovatkin etuasemassa valintoja tehtäessä. 2009 keväällä Pajulahtiryhmään tuli mukaan ensimmäinen yläasteikäinen pelaaja, Natalia Lysova, jonka kokemukset yläasteopiskelun ja harjoittelun yhdistämisestä olivat erittäin positiiviset.

Valintakriteerit

Ryhmään valitaan Suomen parhaita ja motivoituneimpia pelaajia, joilla on vahva tausta kansainvälisestä kilpailemisesta sekä tavoitteellisesta, laadukkaasta ja määrällisesti riittävästä harjoittelusta. Valinnoissa korostetaan tavoitteellisuutta ja ryhmään valittavilta pelaajilta edellytetään sitoutumista yhteisesti asetettuihin tavoitteisiin, kuten ITF-rankingissa 200 joukkoon pyrkimiseen ja ammattimaiseen itsensä kehittämiseen urheilijana.

Valintakriteerit ovat:

– oman ikäluokan Suomen ranking pojat top 5, tytöt top 4

– pelaajalla on voimassa oleva TE- tai ITF-ranking

– vahva sitoutuminen ITF top 200 tavoitteeseen ja ryhmän toimintaan

– lukio-opiskelu tai liikuntaneuvojan tutkinnon aloittaminen (4 vuoden opinto-ohjelma)

– yläasteopiskelu

– 13-18 –vuotias

– osallistuminen pelaajatapaamiseen/haastatteluun

Pelaaja saa

– ohjelmoitu harjoittelu päivittäin n. 20-25 h / vko

– tenniskenttien käyttöoikeus

– majoitus

– ruokailu (aamiainen, lounas, päivällinen)

– harjoittelu- ja kilpailusuunnitelmat

– harjoittelun seuranta ja kehityskeskustelut

– fyysisen harjoittelun suunnittelu ja toteutus

– urheilupsykologi ryhmän toiminnassa mukana kerran viikossa

– oheisharjoitukset

– oheispalvelut (esim. hieronta)

– optimaaliset harjoitteluolosuhteet samassa paikassa – ei pitkiä siirtymiä opiskelun ja harjoituspaikan välillä

– mahdollisuuden saada tukea Urheiluopistosäätiöltä harjoittelun kuluihin

Syksystä 2010 alkaen Pajulahtiryhmän pelaajan omavastuu on 700 euroa kuukaudessa lukio/yläasteopiskelijoilla ja 150 euroa LPT -opiskelijoilla. Omavastuu sisältää harjoittelun, majoituksen ja ruokailun aiheuttamat kulut Pajulahdessa sekä valmentajan osallistumisen vähintään 10 edeltä ilmoitettuun ITF –kilpailuun. Omavastuuosuus laskutetaan pelaajilta kuukausittain.

Pajulahtiryhmän toiminnasta kiinnostuneita pelaajia pyydetään olemaan yhteydessä viimeistään 1.2.2010 mennessä Teemu Purhoon. Lopullinen päätös hausta tulee tehdä helmikuun loppuun mennessä.

Esityksen pelaajavalinnoista valmistelee valmennuspäällikkö yhdessä Pajulahtiryhmän valmentajien kanssa, lopullisen pelaajavalinnan tekee huipputennis- ja maajoukkuetoimikunta. Lisätietoja Pajulahtiryhmän toimintaan liittyen saa teemu.purho@tennis.fi tai 040-5231797.

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen kohtaa Nilandin… →