Paula Joukanen tuplavoittajaksi T12-luokassa Turussa

11.2.2013  |  12:54

 

 

Alle 12- ja 16-vuotiaiden SEB JGP -osakilpailussa Jarkko Nieminen Areenalla Turussa nähtiin, että kilpailusarjan alkua oli odotettu, olihan edellisestä osakilpailusta liki neljä kuukautta.  
Pelaajien siirtyminen ikäluokasta ylempiin sekoitti jälleen mukavasti aiempia kuvioita ja nosti luokkavoittajiksi uusia kasvoja.
OVS:n Otto Koivisto oli ykkössijoitettu ja HVS Aleksi Löfman P12-luokassa ja finaaliin asti pojat menivätkin. Voittolukemat vastustajista olivat varsin selvänumeroiset. Välierissä Otto ja Aleksi kohtasivat sijoittamattomat pelaajat, Otto voitti ÅLK:n Iiro Vasan ja Aleksi Viron Alexander Mändman. Loppuottelussa Otto otti ikäryhmän ensimmäisen osakilpailun voiton luvuin 6-3, 6-0.
Nelinpelissä Mändma ja Vasa etenivät sitten aina finaaliin: Mändma ja HVS:n Oskar Hakonen voittivat Vasan ja hänen seurakaverinsa Tuomas Rikkosen 6-2, 6-2.

T12-luokan kaksinpelissä kärkisijoitetut joutuivat taipumaan välierissä: kolmossijoitettu HVS:n Paula Joukanen voitti ykkössijoitetun TVS:n Cecilia Johansénin kolmessa erässä ja kuudenneksi sijoitettu KTS:n Liisa Vehviläinen kakkossijoitetun HLK:n Hedda Hakalan 7-6, 7-6. Finaalissa Paula vei sitten voiton Liisasta luvuin 6-2, 6-4.
Paulasta tuli tuplavoittaja, kun hän otti yhdessä Cecilian kanssa nelinpelin voiton Smash-Kotkan Ella Haavistosta ja HLK:n Bea Kivikoskesta 6-3, 6-3.

Kakkossijoitettu pitkänhuiskea PVS:n Marcus Stenfors menetti P16- luokan puolivälierissä erän Smashin Otto Laitiselle, mutta selvitti muut ottelunsa suoraan kahdessa erässä ja kukisti loppuottelussa HyTS:n Oskari Kullan 6-3, 6-1. Välierissä Oskari voitti tiukassa kolmieräisessä HLKn Julius Pykälämäen ja Marcus HVS:n Patrick Kaukovallan.
Nelinpelissä Marcus Stenfors kasvatti menestystään etenemällä loppuotteluun parinaan velipoika Patrick.  Toista luokkavoittoa tällä kertaa ei ihan tullut, sillä TVS:n Noah Johansén ei halunnut jäädä pikkusiskoaan Ceciliaa huonommaksi, vaan otti hänkin ”dubbelivoiton” parinaan  Julius Pykälämäki.

T16-luokan loppuottelusta tuli varsin tiukka ykkössijoitetun TaTS:n Milka-Emilia Pasasen ja viitossijoitetun HVS:n Lila Humalojan välillä. Lilalla oli alla tasaväkinen kolmieräinen välierä kakkossijoitetttua OVS:n Monica Malista vastaan, mutta hyvin hän jaksoi taistella luokkavoiton kukistamalla Milka-Emilian 6-4, 6-7, 6-4.
Monica Malinen  HVS:n Elina Joronen selvittivät tien T16 loppuotteluun voittamalla välierissä Emma Dahlbomin (RUT) ja Laura Pennasen (Lo-Te) ottelutie-breakissa 10-7. Loppuottelussa voitto TaTS:n Janika Hautalahdesta ja Smashin Saskia Koivusta tuli sitten huomattavasti helpommin.

16-vuotiaiden kaksinpelin voittajat Marcus Stenfors ja Lila Humaloja saivat tietää kisan jälkeen: luokkavoitot toivat heille villit kortit juniorien ITF-turnaukseen Kaarinaan.

SEB JGP 2013
Alle 12- ja 16-vuotiaiden 1.osakilpailu
8.10.2.2013 Jarkko Nieminen Areena, Turku
Järj: TVS-Tennis

Luokkien loppuottelutulokset
Kaksinpeli
P12 Otto Koivisto OVS – Aleksi Löfman HVS 63 60
T12 Paula Joukanen HVS – Liisa Vehviläinen KTS
P16 Marcus Stenfors PVS – Oskari Kulta HyTS 63 61
T16 Lila Humaloja HVS – Milka-Emilia Pasanen TaTS 64 67 64

Nelinpeli
P12 Oskar Hakonen HVS/Alexander Mändma Viro – Tuomas Rikkonen/Iiro Vasa ÅLK 62 62
T12 Cecilia Johansén TVS/Paula Joukanen HVS – Ella Haavisto Smash-Kotka/Bea Kivikoski HLK 63 63
P16 Noah Johansén TVS/Julius Pykälämäki HLK – Marcus ja Patrick Stenfors PVS 76 62
T16 Elina Joronen HVS/Monica Malinen OVS – Janika Hautalahti TaTS/Saskia Koivu Smash 60 61

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Akita voitti Suomalaisen… →