Paukku saa IPP Openiin villin kortin

6.11.2007  |  11:10

IPP Open alkaa karsinnoilla 10.11.

Ammattilaistenniksen vuoden huipennus Suomessa, ATP Challenger-turnaus IPP Open, käynnistyy tämän viikon lauantaina Talissa, Helsingissä, karsinnoilla. Pääsarja pelataan 12.-18.11.
Maanantaina kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä ilmoitti kaksi villin kortin saajaa: HVS:n Juho Paukku sekä venäläinen Jevgeni Donskoy, 17. Loppujen kahden villin kortin saajien nimet kerrotaan myöhemmin tällä viikolla.
Juho Paukun nykyinen ATP-ranking 416 ei riittänyt suoraan pääsyyn tähän 50.000$+H ATP Challenger-turnauksen pääsarjaan.
-Juho Paukku on nostanut tänä vuonna rankingiaan roimasti, kertoi Mäkelä medialle maanantaina. – Vuoden alussa Juhon ATP-ranking oli 801. Viikonvaihteessa hän selvitti Eckentalin ATP Challenger-turnauksen karsinnat ja osoitti olevansa pääsarjapaikan arvoinen.
Paukku sai villin kortin myös viime vuonna ja silloin hän passitti katsomoon kisan kakkossijoitetun Saksan Rainer Schüttlerin luvuin 6-4, 6-2.
Toinen villin kortin saanut, Jevgeni Donskoy, on vasta aloittelemassa ammattilaisuraansa. Hänen ATP-rankinginsa on 1056. Ensimmäisen miesten kisansa hän pelasi viime vuonna IPP Openissa, jonka karsintojen ensimmäisellä kierroksella hävisi Ruotsin Henrik Norfeldtille. Tämän vuoden elokuussa hän eteni karsinnoista pääsarjan toiselle kierrokselle asti ITF Futures-turnauksessa Venäjällä. Hän sai villin kortin Geneven ATP Challenger-turnaukseen ja otti ensimmäisen Ch-kisan voiton häviten kuitenkin toisella kierroksella. Lokakuussa hän osallistui sekä Kremlin Cupin että Pietarin ATP-kisan karsintoihin. Juniorien ITF-rankingissa Donskoy on sijalla 61. Hän voitti toukokuun alussa Salsomaggioressa, Italiassa juniorien 2.kategorian ITF-pistekisan ja heinäkuussa Euroopan mestaruuden 18-vuotiaiden nelinpelissä parinaan Vladimir Karusevich.

Darcis ja Haase suosikkeja

IPP Openin ennakkosuosikkeina voisi pitää Belgian Steve Darcisia ja Hollannin Robin Haasea. Darcis voitti heinäkuussa massalla pelatun ATP-tason turnauksen Amersfoortissa, Hollannissa. Darcis on noussut mukavasti ATP-rankingissa tänä vuonna: vuoden alusta sijalta 485 sijalle 101.
190-senttinen, 20-vuotias haagilainen Robin Haase (ATP 97) on tänä vuonna ollut Amersfoortin ATP-turnauksen kaksinpelin välierissä ja nelinpelin finaalissa. Hän voitti ATP Challengerin Wolfsburgissa. Tänään ilmestyneellä rankinglistalla hollantilainen on sijalla 97.

IPP Open nyt 50 000$ + H

IPP Openin palkintosumma edellisiltä vuosilta tuttu 50 000 dollaria, mutta tänä vuonna järjestäjät maksavat pelaajien majoituksen (+H). Tämä majoituslisä (hospitality) näkyy pistepotissa. Kisassa jaetaan ATP-pisteitä nyt saman verran kuin 75 000 dollarin turnauksessa, voittaja saakin 55 pisteen sijaan 60 pistettä, finalisti saa 42 pistettä ja välieräpaikka tuo 27 pistettä, puolivälierät tuovat 14 pistettä ja toinen kierros kuusi pistettä.
Turnauksen voittaja kuittaa palkintorahaa 6.150 euroa ja loppuottelun hävinnyt osapuoli 3.600 euroa. Välieräpaikka antaa 2.130 euroa, puolivälierä 1.245 euroa, toinen kierros 760 euroa ja ensimmäinen kierros 440 euroa.
IPP Open järjestetään tänä vuonna jo seitsemännen kerran.

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukulle tappiot Eckentalissa… →