Paukku pääsarjaan Bratislavassa

15.11.2009  |  21:00

T.Nieminen ja Laine karsiutuivat

Sekä Timo Niemisellä että Juho Paukulla oli sunnuntaina mahdollisuus selvittää tiensä 106.500€ ATP Challenger-turnauksen pääsarjaan Bratislavassa, Slovakiassa.
Karsintojen viidenneksi sijoitettu T.Nieminen oli voittanut kaksi villillä kortilla mukaan päässyttä slovakkia, mutta kolmas slovakki, karsintojen kakkossijoitettu Ivo Klec oli sitten liian kova vastus. Tämä voitti ottelun tylysti 6-1, 6-1.
Juho Paukku oli hänkin ottanut kaksi voittoa: ensin kukistui Slovakian Michal Macko ja sen jälkeen karsintojen kahdeksanneksi sijoitettu Itävallan Martin Slanar. Kolmannella kierroksella Paukku ja karsintojen kolmanneksi sijoitettu Puolan Michal Przysiezny pelasivat kolme erää: Paukku voitti ratkaisevan erän tie-breakissa ja on nyt pääsarjassa.
Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Paukku saa vastaansa kisan kuudenneksi sijoitetun Ranskan Stephane Robertin. Tämä hävisi sunnuntaina Jerseyn finaalissa Jarkko Niemiselle.
Pääsarjassa on myös Jarkko Nieminen. Kuudenneksi sijoitettu, tuore Jerseyn turnauksen voittaja, kohtaa Kazakstanin Andrey Golubevin. Nelinpelissä Jarkon parina on Pakistanin Aisam-Ul-Hag Qureshi ja vastassa avauskierroksella tuttu mies, Andrey Golubev sekä Uzbekistanin Denis Istomin.
Miesten kaksinpelin karsintaa on pelattu viikonloppuna.
Bratislavassa pelataan samaan aikaan naisten 50.000$ ITF-turnauksen, jonka karsinnat alkoivat sunnuntaina. Sunnuntaina ne Emma Laineelta myös päättyivät, sillä Slovakian Romana Tabakova otti hänestä voiton heti avauskierroksella. Laine on kuitenkin nelinpelissä mukana parinaan britti Anna Smith.

106.500€ ATP Challenger-turnaus
14.-21.11. Bratislava, Slovakia
Kaksinpelin karsinta
1.kierrosta: Timo Nieminen (5.) – Ivan Kosec Slovakia (villikortti) 63 75, Juho Paukku – Michal Macko Slovakia 64 60
2.kierrosta: T. Nieminen – Michal Voscek Slovakia (villikortti) 63 62, Paukku – Martin Slanar Itävalta (8.) 64 76(4)
3.kierrosta: Ivo Klec Slovakia (2.) – T.Nieminen 61 61, Paukku – Michal Przysiezny Puola (3.) 62 36 76(3)