Patrik Niklas-Salmiselle turnausvoitto Belgiassa

8.9.2017  |  21:45

Patrik Niklas-Salminen (vas.) ja Billy Harris voittivat ITF Futures -turnauksen Belgiassa. Kuva: Boris Chernov.

Suomen miesten maajoukkueen eli Cinia Davis Cup Team Finlandin luottopelaajiin lukeutuva Patrik Niklas-Salminen on voittanut nelinpeliturnauksen 15 000 dollarin ITF Futures -kilpailussa Belgiassa.

Turnausvoitto varmistui, kun Niklas-Salminen, 20, ja hänen parinaan pelannut Ison-Britannian Billy Harris kukistivat puolitoista tuntia kestäneessä loppuottelussa Alankomaiden Michiel de Kromin ja Stephan Fransenin ottelutie-breakin jälkeen lukemin 6-7(7), 7-5, 10-3.

Niklas-Salmisen mukaan ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneen parin menestyksen salaisuus oli yksinkertainen: alusta asti hyvin toiminut yhteispeli ja venyminen tiukoissa paikoissa. Resepti tuotti voiton myös loppuottelussa, joka sateen vuoksi pelattiin sisällä.

– Saimme tärkeän syötönmurron toisessa erässä, kun tilanne oli 5-5. Ratkaisevassa ottelutie-breakissa pelasimme todella hyvin, iloinen Niklas-Salminen kertoo.

Kaksinpelikin kulki Belgiassa – tuloksena puolivälieräpaikka

Tampereen Tennisseurassa uransa aloittanut Niklas-Salminen osallistui Belgiassa myös kaksinpeliin, jossa ylsi puolivälieriin saakka. Rannevammastaan toipunut tamperelainen oli tyytyväinen päästessään pelaamaan – ja voittamaan.

– Hyvältä tuntuu. Oli mukava jälleen saada kaksinpelissä pari voittoa loukkaantumisen jälkeen. Kesällä paljon harjoittelemani asiat toimivat, ja pelasin pari ensimmäistä otteluani hyvin.

Belgian Middelkerkessä massakentällä pelatun turnauksen ottelut jouduttiin sateen vuoksi siirtämään perjantaina sisälle. Tämä aiheutti suomalaiselle haasteita puolivälieräotteluun, jossa kolmossijoitettu Belgian Jonas Merckx (ATP-512) oli vahvempi erin 6-2, 6-3.

– Tänään en pelannut yhtä hyvin kämmeneltä kuin aiemmin. Olin myöhässä, kun pelasimme sisällä ja nopeammalla kentällä, viisi läpisyöttöä ottelussa tykittänyt Niklas-Salminen analysoi peliään.

Kaksinpelin maailmanlistan sijalla 1005 ennen Belgian ITF-turnausta ollut Niklas-Salminen suuntaa ensi viikolla Tunisiaan, jossa hänen on tarkoitus pelata kaksi ammattilaiskilpailua massalla.

Belgian turnausvoitto oli Niklas-Salmisen uran toinen ITF Futures -kilpailuissa. Ensimmäinen tuli niin ikään nelinpelissä Taiwanissa lokakuussa 2016.

Tulokset: Belgium F12 Futures, 15 000 $, Middelkerke

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori taisteli upeasti… →