Panu Virtanen puolivälieriin Västeråsissa

9.1.2013  |  14:14

Panu Virtanen
Kuva: Pekka Sipola

Joukko suomalaisjunioreja kilpailee tällä viikolla Västeråsissa, Ruotsissa juniorien 4.kategorian ITF-turnauksessa.
Smashin Mika Kosonen ja HVS:n Panu Virtanen (ITF 530) voittivat avausottelunsa. Molemmilla oli vastassaan ruotsalaispelaajat, Mikalla Karl Enander ja Panulla Filip Bergström, jonka he kohtasivat myös nelinpelissä. Bergström ja Alexander Regner voittivat suomalaiset nelinpelin ensimmäisellä kierroksella; ratkaisu tuli ottelutie-breakissa 11-9.
Kaksinpelin toisella kierroksella Mika sai vastaansa kisan kakkossijoitetun Ruotsin 16-vuotiaan Philip Moebiusin (ITF 265). Pojat kohtasivat vuosi sitten SALK Openissa: Silloin voittajaksi nousi Moebius ja niin nytkin luvuin 6-2, 6-2.
Seitsemänneksi sijoitettu Panu kohtasi toisella kierroksella Ruotsin Filip Malbasicin (villi kortti) ja otti tästä voiton suoraan kahdessa erässä luvuin 6-3, 6-4. Puolivälierissä Panu kohtaa voittajan ottelusta Jonathan Mridha Ruotsi (4.) – Ilya Polonskiy Venäjä (karsija).
Tyttöjen kaksinpelissä oli mukana kolme suomalaista, mutta kaikkien kisa päättyi ensimmäiseen kierrokseen. TaTS:n Milka-Emilia Pasanen, joka SALK Openissa viime viikolla eteni puolivälieriin, koki tappion Norjan Pauline Jahrenille, HVS:n Lila Humaloja Ruotsin Siri Victorssonille ja  hänen seurakaverinsa Olivia Pimiä Norjan Andrea Raaholdtille.
Tyttöjen nelinpelissä Olivia sai Lila parinaan revanssin Raaholdtista – ja Alexandra Borgista – etenivät sillä puolivälieriin, jossa kohtaavat kakkosiksi sijoitetut britit Freya Christien ja Alannah Griffinin.

Juniorien ITF-turrnaus (4.kateg.)
6.-12.1.2012 Västerås, Ruotsi

Poikien kaksinpeli
1.kierrosta: Mika Kosonen – Karl Enander Ruotsi 67(5) 76(2) 62, Panu Virtanen (7.) – Filip Bergström Ruotsi 61 61
2.kierrosta: Philip Moebius Ruotsi (2.) – Kosonen 62 62, Virtanen – Filip Malbasic Ruotsi 63 64
Poikien nelinpeli
1.kierrosta: Filip Bergström/Alexander Regner Ruotsi – Kosonen/Virtanen 61 46 [11-9]
Tyttöjen kaksinpeli
1.kierrosta: Pauline Jahren Norja – Milka-Emilia Pasanen (lucky loser) 64 60, Siri Victorsson Ruotsi – Lila Humaloja 64 63, Andrea Raaholdt Norja – Olivia Pimiä 61 76(4)