Pajulahti vahvistaa tenniksen valtakunnallisen valmennuskeskuksen toimintaa

15.3.2011  |  12:19

Liikuntakeskus Pajulahti vahvistaa tenniksen valtakunnallisen valmennuskeskuksen toimintaa palkkaamalla uuden päätoimisen valmentajan elokuun puolessa välissä.

Tennisliitto on keskittänyt toimintojaan Pajulahteen. Vuodesta 2006 alkaen Tennisliitto on ostanut valmentajakoulutuksensa Pajulahdesta, minkä lisäksi vuonna 2007 perustettiin nuorten Pajulahtiryhmä, jossa harjoittelee tällä hetkellä kahdeksan kansallisen tason junioripelaajaa. Valmennuskeskuksessa järjestetään myös useita nuorten kansainvälisiä kilpailuita, miesten 10.000$ ITF Futures -turnaus ja ulkokenttien yleisten luokkien SM-kilpailut.

Pajulahtiryhmän valmentajana toimii Erik Hakkarainen, jonka palkkaus on toteutettu kolmikantayhteistyössä Suomen Olympiakomitean, Pajulahden ja Tennisliiton kanssa. Pekka Kainulainen on toiminut syksystä 2009 alkaen ryhmän vastuuvalmentajana osa-aikaisesti Tennisliiton palkkalistoilla. Toinen osuus hänen työnkuvastaan on muodostunut Pajulahden palkkaamana tenniksen kehitys- ja koulutuspäällikkönä.

Syksystä alkaen valmennusryhmää vahvistetaan ja tehtävänkuvia muutetaan niin, että Hakkarainen on ryhmän vastuuvalmentaja edelleen kolmikantayhteistyön kautta. Ryhmän toisena valmentajana toimii jatkossa Pajulahden palkkaama ammattivalmentaja. Myös Kainulaisen rooli ryhmän valmennuksessa ja sen suunnittelussa on jatkossa Pajulahden toimenkuvaan kuuluvaa, joten liikuntakeskus ottaa jatkossa vahvemman roolin harjoituskeskuksen valmennuksen toteuttamisessa. Edelleen myös osa-aikaisena Tennisliiton työntekijänä jatkavan Kainulaisen työnkuvaa muutetaan syksyllä siten, että hän aloittaa liiton valmennuspäällikkönä, jossa hän tulee vastaamaan valmentajakoulutuksen ja huippu-urheilun kehittämisestä.

– Henkilömuutokset mahdollistavat valtakunnallisen valmennuskeskuksen toiminnan kehittämisen. Samalla Tennisliitto voi kehittää strategian mukaisia toimintojaan ja vahvistaa entisestään valmentajakoulutusta ja huippu-urheilutoimintaansa. Syksystä alkaen meillä on vastuullinen henkilö jokaiselle päätoimialalle, sanoo Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Tennistoiminta on Pajulahdessa kolmen vuoden ajan nelinkertaistunut, minkä vuoksi tarvitaan lisäresursseja.
– Ostamme jatkuvasti tennisturnausten ja -koulutusten järjestämiseen ulkopuolisia palveluja, joten vakituisen tennistyöntekijän palkkaaminen avulla näimme mahdollisuuden hoitaa suuremman osan tehtävistä, toteaa Liikuntakeskus Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola
– Uusi päätoiminen valmentaja mahdollistaa myös Pajulahtiryhmän vieläkin yksilöllisemmän valmennustoiminnan. Aiempaa useammin valmentaja voi olla mukana kilpailumatkoilla, sanoo Levola.

Liikuntakeskus Pajulahden valmennustoimintaa kehitetään syksystä alkaen entistä laajemmaksi ja kansainväliseksi.
– Uusia hankkeita ovat ennen kansainvälisiä kisoja tapahtuva leiritystoiminta ulkomaisille ja etenkin venäläisille pelaajille, entistä laajempi suomalaisten yläasteikäisten pelaajien leiritys ja harjoittelun tukitoimintojen tarjoaminen sekä Lahden alueen tennisvalmennustoiminnan kehittäminen ja tukeminen, listaa kehityspäällikkö Pekka Kainulainen. – Yhteistyötä suurimpien seurojen ja ulkomaisten harjoituskeskusten kanssa tullaan kehittämään näiden parantuneiden mahdollisuuksien myötä.

 

 

 

Erik Hakkarainen

 

Pekka Kainulainen

Jaa:

Seuraava uutinen: Pajulahti hakee päätoimista… →