Pajulahden TE 16v -kisan finaaleissa Alex Hedman ja Julius Kaverinen sekä Milka-Emilia Pasanen

15.6.2012  |  17:21

Suomalaispojat ovat jyllänneet hienosti Liikuntakeskus Pajulahdessa tällä viikolla käynnissä olevassa TE 16v Junior Tour -turnauksessa. Poikien kaksinpelin puolivälierien kahdeksasta pelaajasta kuusi oli suomalaisia.
HVS:n Alex Hedman oli voittanut toisella kierroksella Viron Karl Kiurin (1.) peliäkään menettämättä, kun puolivälierissä tuli vastaan Smashin Kim Kauppila (7.). Alex otti vakuuttavan voiton luvuin 6-3, 6-1 ja eteni välieriin, jossa TaTS:n Pyry Hyrkkönen kukistui 6-2, 6-3.
Loppuottelussa lauantaina Alex Hedman kohtaa seurakaverinsa Julius Kaverisen (8.), joka puolivälierissä pudotti Sveitsi Raphael Baltenspergerin (2.). Välierissä TaTS:n Tero Jokinen (4.) voitti ensimmäisen 6-1, mutta Julius käänsi ottelun edukseen vieden seuraavat erät 6-2, 6-3.
Jo päätökseen saadun ikäluokan nelinpelin välieriin mahtui suomalaisten lisäksi vain yksi virolaispari, Oskar Lusti ja Hendrik Lutter (2.), jotka pitivät Pyry Hyrkköstä ja Kim Kauppilaa (3.) lujilla ottelutie-breakiin asti, jonka suomalaiset lopulta voittivat 10-7.
Kim ja Pyry pääsivät hieman helpommalla loppuottelussa, jossa he ottivat voiton HVS:n Aaro Pölläsestä ja HLK:n Julius Pykälämäestä (4.) 6-3, 6-1.

Myös tytöt 16v kaksinpelissä on mahdollista saada suomalaisvoittaja, sillä TaTS:n Milka-Emilia Pasanen (4.) voitti välierissä tiukan väännön jälkeen Venäjän Anastasia Groshevan 6-7(1) 7-5, 7-5. Loppuottelussa Milka-Emilia kohtaa ykkössijoitetun Venäjän Aleksandra Vostrikovan, joka pudotti välierissä TaTS:n Tanja Tuomen 6-4, 6-1.
Milka-Emilia tavoittelee tuplavoittoa, sillä hän on edennyt nelinpelin loppuotteluun parinaan Venäjän Victoria Kulesh. Milka-Emilialla on sama vastus myös nelinpelin finaalissa, Aleksandra Vostrikova, kuin kaksinpelissäkin. Tämän parina on Elizaveta Voronova.
 

Toisin kuin 16v-luokissa jäävät finaalipaikat saamatta suomalaisjunioreilta 14v luokissa.
Poikien kaksinpelissä puolivälierissä olivat HVS:n Patrick Kaukovalta ja Emil Ruusuvuori sekä PVS:n Patrick Stenfors. Kakkossijoitettu Viron Kristjan Tamm otti voiton Kaukovallasta ja välierissä Ruusuvuoresta, joka voitti kolmessa erässä Stenforsin. Loppuottelussa Tamm kohtaa Latvian Gustavs Lukstinsin.
Poikien nelinpelissä Tamm pysäytti välierissä jälleen Ruusuvuoren ja tämän parin, Patrick Stenforsin. Loppuottelussa Tammilla ja Artur Lindmaalla on vastassaan venäläiset Alexey Aleshchev ja Dionis Polikhronidi.
Tyttöjen 14v kaksinpelin voitosta käyvät kisaa venäläiset Polina Bakhmutkina (3.) ja Valeriya Yushchenko (1.), joka välierissä voitti HVS:n Lila Humalojan (4.). Tyttöjen nelinpelin puolivälierissä oli vain yksi suomalaispari, TVS:n Venla Andersson ja HVS:n Nicola Ussher. Nelinpelin voitosta pelaavat itänaapurin junioritytöt.

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Hyötylle toisen kierroksen… →