Pajulahden ITF -junioriturnauksessa puolivälierät

4.7.2012  |  10:40

Juniorien ITF-turnaus Pajulahdessa on edennyt puolivälierävaiheeseen. Poikien sarjassa HyTS:n Panu Virtanen kohtaa TaTS:n Matias Kallion. Virtanen yllätti toisella kierroksella turnauksen ykkössijoitetun, Liettuan Mantas Bugailiskisin, kolmieräisessä ottelussa. Kuudenneksi sijoitettu Kallio puolestaan voitti seurakaverinsa Patrik Niklas-Salmisen niin ikään kolmessa erässä.
Karsintojen kautta tiensä pääsarjaan selvittänyt HVS:n Henrik Sinkko kohtaa sveitsiläisen Gabriele Moghinin. Sinkko voitti toisella kierroksella ruotsalaisen Philip Moebiuksen, joka joutui luovuttamaan ottelun toisen erän ollessa tilanteessa 3-0 Sinkolle. Sinkko voitti ottelun avauserän 6-4.
Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu TaTS:n Joel Popov saa vastaansa kahdeksanneksi sijoitetun Viron Anton Pavlovin. Popov kukisti toisella kierroksella turnaukseen lucky loserina päässeen espanjalaisen Joan Carles Alcala Llinaresin lukemin 6-3, 7-5.
Turnauksessa seitsmänneksi sijoitettu TaTS:n Timi Kivijärvi kohtaa turnauksen kakkossijoitetun, venäläisen Alexandr Chepelevin. Kivijärvi voitti toisella kierroksella liettualaisen Almantas Ozelisin 6-3, 6-2. Chepelev puolestaan pudotti ÅLK:n Eero Vasan kolmessa erässä.

Nelinpelissä ykkössijoitetut Popov ja latvialainen Arturs Lazdins voittivat ensimmäisellä kierroksella Sinkon ja HVS:n Julius Kaverisen. Toisella kierroksella he kohtaavat KarTen Leo Haapasalon ja sveitsiläisen Moghinin, jotka voittivat avausottelussaan espanjalaiset Alcala Llinaresin ja Jose Vicent Monsonis Uson.
Neljänneksi sijoitetut Kallio ja Kivijärvi saavat vastaansa norjalaiset Fredrik Prosch Hagen ja Denijal Karamehicin. Kallio ja Kivijärvi voittivat ensimmäisellä kierroksella Liettuan Tadas Babelisin ja Viron Aleksei Bohanin.
Viime viikolla Tanskassa nelinpelin voittaneet Niklas-Salminen ja Vasa etenivät suoraan puolivälieriin, kun ruotsalaiset Moebius ja William Malm luopuivat nelinpelistä. Vastaansa he saavat kolmanneksi sijoitetut venäläiset Chepelevin ja Ilya Vasilyevin, jotka päihittivät avauskierroksella TaTS:n Tero Jokisen ja Smashin Kim Kauppilan.
Panu Virtanen ja HVS:n Alex Hedman kohtaavat Viron Pavlovin ja Liettuan Bugailiskisin, jonka Virtanen ehkä hieman yllättäenkin pudotti kaksinpelissä. Pavlov ja kaksinpelissä ykköseksi sijoitettu Bugailiskis on sijoitettu nelinpelissä kakkosiksi. Ensimmäisellä kierroksella Hedman ja Virtanen voittivat latvialaiset Reinis Bucensin ja Mikus Losbergsin.

Tyttöjen kaksinpelissä ainoana suomalaisena tiensä toiselle kierrokselle selvittänyt tuore suomenmestari Tanja Tuomi selvitti tiensä myös puolivälieriin. Neljänneksi sijoitettu TaTS:lainen voitti toisella kierroksella karsintojen kautta turnaukseen päässeen Venäjän Margarita Shmelevan kolmessa erässä lukemin 3-6, 6-4, 6-0. Puolivälierissä Tuomi kohtaa seitsemänneksi sijoitetun venäläisen Sofia Smaginan.

Nelinpelissä ykköseksi sijoitettu Tuomi ja Venäjän Antonina Lysakova kohtaavat puolivälierissä venäläiset Daria Ponomarevan ja Margarita Shmelevan, jonka Tuomi voitti kaksinpelin toisella kierroksella. Venäläispari pudotti avauskierroksella HVS:läiset Anna Hedmanin ja Johanna Ranta-Ahon. Tuomille ja Lysakovalle ottelu on sijoituksen ansiosta vasta ensimmäinen.
Myöskin HVS:aa edustavat Nanette Nylund ja Olivia Pimiä kohtaavat puolivälierissä ruotsalaiset Malmqvistit, jotka voittivat ensimmäisellä kierroksella ETS:n Ria Laitisen ja Iso-Britannian India Sandersin. Ottelu on Nylundille ja Pimiälle turnauksen ensimmäinen.
TVS:n Nelli Lius ja TaTS:n Milka-Emilia Pasanen hävisivät ensimmäisen kierroksen ottelunsa norjalaisille Pauline Jahrenille ja Ida Seljevoll Skanckelle 6-2, 6-3.