Otso Martikainen urheilijayrittäjäksi Sport Fundiin

15.6.2022  |  12:29  |  Artikkeli

Yleisurheilija Laura Loponen, Sport Fundin Jyrki Louhi ja Otso Martikainen, kuva: Jesse Väänänen

Teksti: KPMG

Sport Fund -pääomasijoitusrahaston kaksi seuraavaa urheilijaa julkistettiin tänään. Uusiksi urheilijayrittäjiksi valittiin yleisurheilija Laura Loponen sekä tennispelaaja Otso Martikainen.

Sport Fund sijoittaa molempien urheilijoiden osakeyhtiöihin yli 1,8 miljoonan euron pääomastaan 100 000 euroa seuraavan neljän vuoden aikajaksolla. Vahva taloudellinen tuki mahdollistaa urheilijoille ammattilaisuuden, jonka lisäksi Sport Fund laatii urheilijayrittäjän kehitysohjelman, joka auttaa urheilijoita uran aikana, mutta myös sen jälkeen.

– Pystyn Sport Fundin avulla keskittymään jatkossa rennommin vain tennikseen. Lisäksi on hienoa, kun pääsen jo tässä iässä opettelemaan yrittäjyyttä, sitä kautta saan uralleni ja elämääni varten arvokasta osaamista, tennisammattilaiseksi tähtäävä Martikainen kertoi.

KPMG on mukana pääyhteistyökumppanina

Sport Fund on suljettu erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa yhteensä 18 urheilijaan seuraavan kolmen vuoden aikana. Kohderyhmänä on 16–22-vuotiaat kansainväliselle huipulle pyrkivät yksilöurheilijat, jotka omaavat merkittävän kehityspotentiaalin.

– On kerrassaan mahtavaa aloittaa yhteistyö ja yhtiökumppanuus näiden kahden yrittäjähenkisen urheilijan kanssa. Laura ja Otso ovat molemmat älykkäitä ja analyyttisia urheilijoita, jotka haluavat oppia ja unelmoida isosti. Urheilijoiden yhteistyökykyisyys ja vuorovaikutuskyvyt korostuvat ja antavat varmasti oikean kulmakertoimen kohti kansainvälistä huippua, Sport Fundin salkunhoitaja Jyrki Louhi sanoi.

KPMG toimii rahaston pääyhteistyökumppanina. Yhteistyö tarjoaa Sport Fundin käyttöön lisäksi KPMG:n laajan asiantuntijaverkoston sekä KPMG:n jäsenyritysten kansainvälisen verkoston kussakin maassa.

– Meille yhteistyö Sport Fundin kanssa on tärkeä panostus, jonka tavoitteena on nostaa urheilun arvostusta suomalaisessa yhteiskunnassa. Haluamme osaltamme vaikuttaa ja mahdollistaa ammatillisia hyötyjä urheilijan uralle ja uran jälkeisellekin elämälle, siksi haluamme tuoda myös osaamistamme kokonaisvaltaisesti Sport Fundin käyttöön, kommentoi KPMG:n toimitusjohtaja Kimmo Antonen.

Sport Fundin urheilijayrittäjiä on nyt yhteensä seitsemän. Tukiurheilijoiksi on aiemmin valittu alppihiihtäjät Erika Pykäläinen ja Rosa Pohjolainen, sulkapalloilija Joakim Oldorff, golfaaja Kerttu Hiltunen sekä yleisurheilija Jere Haapalainen.

Lisätietoja:
Jyrki Louhi
Sport Fund Management
Puh. 0400 662 158
jyrki.louhi@sportfund.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurafoorumi Tampereella 20.7.… →