Orpanan kauden avauskilpailut päättyivät finaalitappioon Egyptissä

3.2.2019  |  13:11  |  Raportit

Oona Orpanan, 18, upeat kaksi viikkoa Egyptissä päättyivät kaksinpelin finaalitappioon sunnuntaina. Lauantaina Orpana juhli vuoden ensimmäistä turnausvoittoaan nelinpelissä yhdessä tsekkiläisen Anastasia Detiucin, 20, kanssa. Viime viikolla Orpana oli kaksin- ja nelinpelin välierissä.

Sijoittamaton Orpana (ITF-105) eteni neljällä voitolla kaksinpelin finaaliin kovilla ulkokentillä pelatussa $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailussa. Puolivälierässä kaatui venäläinen Anna Pribylova (WTA-752) 6-3, 6-0 ja välierässä sveitsiläinen Fiona Ganz (ITF-147) 6-3, 6-1.

Loppuottelussa suomalainen kohtasi sveitsiläisen Simona Waltertin (WTA-582), jolle hän hävisi viime viikolla välierissä. 18-vuotias sveitsiläinen avasi vahvasti ja karkasi nopeasti 6-1, 3-0 johtoasemaan. Orpana taisteli tiensä vielä tasoihin toisessa erässä, mutta lopulta ei voinut kuin todeta Waltertin paremmakseen erin 1-6, 3-6.

– Tänään oli hieman vaikeampi päivä. Sen takia vastustaja pääsi johtoon ja pelaamaan vapautuneesti. Toisessa erässä paransin, mutta se ei tänään riittänyt, kommentoi Orpana loppuottelua.

TULOKSET

Suomalaisen ITF World Ranking tulee nousemaan 50 parhaan joukkoon seuraavissa listauksissa, kun Egyptin turnausten pisteet kirjaantuvat sekä viime vuoden Turkin turnauksen virheellinen pistemäärä korjaantuu.

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden SM-kilpailut pelataan… →