Orpana T16- ja Ussher T14 -kaksinpelien voittoihin Pajulahden TE-kisassa

13.6.2014  |  15:13

Pajulahden TE14/16 -turnauksen kaksinpelien suomalaismenestyjät, vas. P14-finalisti Smashin Anttoni Kinnunen, T16-finalisti HVS:n Paula Joukanen, TE16-voittaja HVS:n Oona Orpana ja T14-voittaja HVS:n Nicola Ussher.
Kuva: Harri Suutarinen

HVS:n tytöt Oona Orpana ja Nicola Ussher voittivat perjantaina LiikuntakeskusPajulahdessa Tennis Europen 14v ja 16v Junior Tour -turnauksen tyttöjenkaksinpelit, Oona TE16 ja Nicola TE14 -luokassa. Hienot kakkossijat saivatT16-luokassa saivat Paula Joukanen ja P14-luokassa Smashin Anttoni Kinnunen.
Myös kahdessa nelinpeliluokassa suomalaisjuniorit ottivat luokkavoiton: torstainaP16-luokan nelinpelin finaalissa HVS:n Mikko Rouvala ja hänen israelilaisparinsaNir Vodavoz voittivat HyTS:n Oskari Kullan ja LVS:n Oskari Niemisen ja T16-nelinpelin voitolla   Oona Orpana ja Nicola Ussher kruunasivat hienosti menneet kisansa.

T16-vuotiaat

Ykkössijoitettu HVS:n Oona Orpana (TE188) hallitsi kaksinpelin loppuottelua, jossa hän voitti viidenneksi sijoitetunHVS:n Paula Joukasen (TE 429) luvuin6-1 6-3. Tiukin ottelu – ainakin lukemien suhteen – Oonalle oli välieräottelu, jossahänen menetti erän
kolmossijoitetulle Venäjän Taisya Pachkalevalle (TE 300). Paula oli edennytfinaaliin ilman erämenetyksiä.

Tämä oli jo neljäs TE-kisan turnausvoitto Oonalle tänä vuonna, aiemmat ovatSiauliaista Liettuasta tammikuulta ja Lidingöstä Tukholmasta helmikuultaTE14-vuotiaiden luokissa sekä Kaleva Openista Oulusta maaliskuulta TE16-luokassa.
Oona ja Nicola Ussher täydensivät hienoa menestystään voittamalla T16-luokan nelinpelin loppuottelussa Pachkalevan ja Ekaterina Shalimovan.

T16 kaksinpeli
Loppuottelu: Oona Orpana (1.) – Paula Joukanen (5.) 61 63
Nelinpeli
Loppuottelu: Oona Orpana/Nicola Ussher (2.) – Taisya Pachkaleva/Ekaterina Shalimova Venäjä (1.) 63 76(3)

P16-vuotiaat

Israelin Nir Vodavozilla oli jo ikäluokan nelinpelin voitto yhdessä HVS:n Mikko Rouvalan kanssa, muttatuplavoittajaa hänestä ei tullut, sillä ykkössijoitettu Venäjän Alexey Zakharov(TE 55) otti kuudenneksi sijoitetusta Vodavozista (TE 342) voiton suoraan kahdessaerässä.

P16 kaksinpeli
Loppuottelu:
Alexey Zakharov Venäjä (1.) – Nir Vodavoz Israel (6.) 63 62
Nelinpeli
Loppuottelu: Mikko Rouvala/Nir Vodavoz (3.) – Oskari Kulta/Oskari Nieminen (4.)76(4) 16 [11-9]

T14-vuotiaat

Kakkoseksi sijoitettu HVS:n NicolaUssher (TE 205) otti kaksinpelin voiton kukistamalla loppuottelussakolmanneksi sijoitetun Viron Saara Oravin(TE 278) luvuin 6-2, 6-4. Tämä olityttöjen ensimmäinen kohtaaminen.
Nicola menetti kaksinpelissä vain yhden erän, toisella kierroksella HLK:n Hedda Hakalalle.
Saara Oravilla oli perjantaina toinenkin finaali ja siinä hän onnistui parinaan Helene Liivik. Tytöt voittivat kakkossijoitetut venäläiset Yana Lavrentievanja Sofiia Likhachevan helposti kahdessa erässä.

T14 kaksinpeli
Loppuottelu: Nicola Ussher (2.) – SaaraOrav Viro 3.) 62 64
Nelinpeli
Loppuottelu: Helene Liivik/Saara Orav Viro (1.) – Yana Lavrentieva/Sofiia Likhacheva Venäjä(2.) 61 62

P14-vuotiaat

P14-luokan kaksinpelin voittoon meni ykkössijoitettu Viron Daniil Glinka (TE47), joka voitti loppuottelussa  kolmossijoitetunSmashin Anttoni Kinnusen (TE 176)luvuin 6-2, 6-4.
Anttonin viimeiset kolme viikkoa ovat olleet mainiot: hän voitti kaksi viikkoa sitten TE 14-kaksinpelin Tallinnassa ja viime viikolla
P14 poikien kaksinpelin Suomen mestaruuden.
Glinka tavoitteli tuplavoittoa Pajulahdessa, mutta joutui parinsa Johannes Seemanin kanssa taipumaan nelinpelin loppuottelussa ykkössijoitetuille Venäjän Ilya Filicheville jaGerman Shmeleville. Ratkaisu tuli ottelutie-breakissa

P14 Kaksinpeli

Loppuottelu: Daniil Glinka Viro (1.) – Anttoni Kinnunen (3.) 62 64
Nelinpeli
Loppuottelu: Ilya Filchev/German Shmelev Venäjä (1.) – Daniil Glinka/Johannes Seeman Viro (2.)67(6) 62 [12-10]

Seuraava uutinen: Alue Cup käynnistyi… →