Oona Orpana voitti TE14-kisan Ruotsissa

24.2.2014  |  08:17

Neljänneksi sijoitettu HVS:n Oona Orpana (TE 76) osoittautui sijoitustaan paremmaksi TE14 Junior Tour -turnauksessa Lidingössä, Ruotsissa. Oona voitti turnauksen loppuottelussa Venäjän Ekaterina Spirinan (TE 167) luvuin 6-2, 6-3.
Tämä oli Oonan toinen voitto Spirinasta: ensimmäinen tuli lokakuussa TE12 -kisassa Kisakalliossa. Oona, 13,  on tänä vuonna – tammikuussa – voittanut jo TE14-turnauksen Siauliaissa, Liettuassa.

Hyvää menestystään Lidingössä täydensivät Oona ja HVS:n Paula Joukanen nelinpelissä. Kakkosiksi sijoitetut tytöt voittivat välierissä serbialaiset Tamara Malesevicin ja Andrijana Stoilkovicin, mutta 6-10 tappio ottelutie-breakissa turnauksen finaalissa antoi voiton ruotsalaisparille Ida Ferding/Melis Yasar.

Poikien nelinpelissä Smashin Anttoni Kinnusen ja TaTS:n Peetu Pohjolan taival taittui välierissä, jonka  kakkosiksi sijoitetut tanskalaiset Sebastian Grundtvig ja Jesper Andi Jörgensen veivät niukasti 7-5, 6-4.

Alkavalla viikolla tähän kisaan osallistuneet suomalaisjuniorit kisaavat toisessa TE14 -kisassa Ruotsissa. Se käydään Kungliga Tennishallenissa, Tukholmassa.