Oona Orpana Ranskan avointen karsintaan – valmentajana Emma Laine

31.5.2017  |  14:10

Porsche Junior Team Finlandin Oona Orpana varmisti paikkansa Ranskan avointen tyttöjen turnauksen karsinnassa. 16-vuotias Orpana on juniorien ITF-rankingissa sijalla 85.

– Tuntuu todella hyvältä päästä ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseeni. Saavuimme valmentajanani täällä toimivan Emma Laineen kanssa Pariisiin jo tiistaina odottelemaan päätöstä, Orpana sanoo.

– Emmasta on todella iso apu, sillä hän on kokenut itse juniorina samat asiat ja osaa myös pelillisesti antaa tosi hyviä vinkkejä, Orpana jatkaa.

Laine kuvailee itseään valmentajaksi, mentoriksi, sparraajaksi ja kaveriksi.

– Oonan uran kannalta on tosi tärkeää, että hän pääsee jo 16-vuotiaana testaamaan juniorien Grand Slam -maailmaa ja huomaa, ettei tämä ole sen ihmeellisempää kuin muut kisat. Tämä antaa Oonalle varmasti intoa ja motivaatiota jatkoon, Laine kertoo.

Yhä aktiivisesti pelaava Laine on ollut parhaimmillaan WTA-rankingissa sijalla 50 (elokuu 2006). Junioreissa hän ylsi kaksi kertaa Grand Slam -turnauksen kaksinpelin välierään (Australian avoimet ja Wimbledon 2003).

– Olemme treenanneet täällä nyt pari päivää, ja Oonalla on kaikki hyvässä kunnossa. Hänen ei tarvitse kumarrella ketään. Harjoitukset ovat osoittaneet, että hän voi pärjätä kaikkia vastaan, Laine ennakoi torstaina alkavaa karsintaa.

Orpana ja Laine ovat seurakavereita HVS-Tenniksestä ja edustavat Suomea kesäkuussa Cinia Fed Cup Team Finlandissa.

Porsche Junior Team Finlandin 18-vuotias Emil Ruusuvuori on jo varmistanut paikkansa Ranskan avointen poikien turnauksen pääsarjassa. Hän ylsi Australian avoimissa kaksinpelin puolivälierään. 

 

Karsintakaavio julkaistaan tänään illalla. Hyväksyttyjen pelaajien lista: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038677

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine, Suomalainen, Eklund… →