Oona Orpana mukana ITF:n junioritiimissä

9.5.2018  |  15:56  |  Artikkeli, Ennakot

Oona Orpana, 17, on mukana kansainvälisen tennisliiton ITF:n nuorten pelaajien kehitysohjelmassa. ITF on valinnut 17 pelaajaa alle 18-vuotiaiden junioritiimeihin, jotka saavat rahoituksen Grand Slam Development Fundin (GSDF) kautta. Valitut pelaajat kiertävät kesän aikana kymmenen viikon ajan Euroopassa turnauksissa ja treenileireillä. Pelaajat matkustavat osana joukkuetta viiden huippuvalmentajan ohjauksessa ja osallistuvat muun muassa Ranskan avointen ja Wimbledonin junioriturnauksiin.

– On tosi kiva päästä mukaan tiimiin ja reissata porukassa, koska yleensä matkustan yksin valmentajan kanssa. Tiimissä pääsee myös koko ajan treenaamaan hyvien pelaajien kanssa, toteaa Oona Orpana.

Suomalaispelaajia on aiemmin ollut ITF:n junioritiimissä mukana neljä: Jarkko Nieminen (1999), Emma Laine (2003), Henri Kontinen (2008) ja Herkko Pöllänen (2012).

– Ryhmässä mukana oleminen on hyödyllinen juttu monella tapaa. Itselleni se oli myös taloudellisesti todella merkittävä asia, koska minulla ei muuten olisi tuolloin ollut mahdollisuutta osallistua kisoihin, kertoo Emma Laine.

Myös Jarkko Nieminen muistelee omaa kokemustaan junioritiimissä lämmöllä.

– Se oli kokemuksena 10/10. Se vei pelillisesti paljon eteenpäin ja oli myös elämänkokemuksena avartava. Sain hyvää valmennusta ja mahdollisuuden pelata paljon kovia juniorikilpailuja. Silloin kun itse olin mukana, pääsimme tiimin kanssa Euroopan kiertueen lisäksi kuukaudeksi myös Pohjois-Amerikkaan, jossa itselleni kuin kirsikkana kakun päälle tuli vielä voitto US Openissa. Tiimissä mukana oleminen oli tulevaisuuden kannalta todella tärkeä juttu, toteaa Jarkko Nieminen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton henkilöstön toimenkuvia… →