Olympiakomitean kesälajien tukipäätökset: tenniksen tuki kasvoi – yksilöllistä tukea saavat Ruusuvuori, Virtanen ja Tenhunen

28.11.2019  |  15:00  |  Yleinen

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö (HUY) järjesti torstaina 28.11. tiedotustilaisuuden, jossa käytiin läpi suomalaisen huippu-urheilun tilannetta ja julkaistiin kesälajien tukipäätökset 2020. Kaikkiaan tehostamistukea jaettiin kesälajeille olympiadin viimeiseen vuoteen 3 970 940 euroa.

Tenniksen tukisummat kasvoivat, kun vuoden 2020 suora taloudellinen tuki tennikselle on 54 800 euroa ja paratennikselle 10 000 euroa. Huippuyksilötukea saavat Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen  ja Taneli Tenhunen.

– Tennisliiton toiminta on edennyt samaan suuntaan mitä huippu-urheiluyksikössä olemme toimintaa vieneet. Laji on onnistunut hyvin keskittämään toimintaa niissä ikävaiheisssa, joissa on selkeä vaikutus tulevaisuuden huippupelaajien kasvattamisessa. Yksilölliset tukiurheilijat ovat nivelvaiheessa ammattilaisuuteen ja täyttävät huippu-urheiluyksikön kriteerit, kommentoi Olympiakomitean tenniksen lajiryhmävastaava Jani Tanskanen.

LUE LISÄÄ OLYMPIAKOMITEAN HUIPPU-URHEILUN TUKEMISESTA

Lisäksi nuorten olympiavalmentajatuki kasvoi, mikä edesauttaa valmennusjärjestelmän kehittämistä. Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen kiittää Olympiakomiteaa ja on innoissaan toiminnan kehittämisestä.

– Olympiakomitean tuki nuorten toiminnalle on erityisen tärkeä. Olemme jatkuvasti kehittäneet ja panostaneet lasten ja nuorten valmennusjärjestelmään. Ideana on ollut luoda kattava pelaajapolku, jolla mahdollistetaan nuorten kehittyminen.

– Tuomme kilpa- ja huippupolulle entistä monipuolisempaa toimintaa tulevana vuonna. Maajoukkue toiminnan kartoitus alkaa jo 10-vuotiaana, jossa tavoitteena on tuoda lapsia yhteen sekä kertoa kansainvälisistä vaatimuksista pelaajille sekä heidän valmennukselleen kotiseuroissa. Vahvana apuna tulevana vuotena meillä on nuorten toiminnassa kroatialainen Hvorje Zmajik, joka on tutkinut konkreettisesti lajin vaatimuksia junioritenniksessä eri ikä-vaiheissa ja tätä tietoa tuomme leirityksiin. Tämän lisäksi Talin Tenniskeskuksessa viemme eteenpäin Tennisliiton tehoryhmä-toimintaa, jossa innokkaille ja kyvykkäille nuorille pelaajille mahdollistetaan yksilöllistä kokonaisvaltaista harjoittelua yhteistyössä pelaajien kotiseurojen kanssa. Osa nuorista huippupolulla olevista pelaajista on myös päivittäisvalmennuksessa Talissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: I-divisioonissa ylitetään myös… →