Nuorten Pohjoismaiset mestaruuskilpailut käynnistyivät

23.5.2008  |  19:00

Ensimmäisenä vastassa Tanska

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käynnistyivät Hemmingin Tennisklubilla, Oslossa. Aurinkoisena avauspäivänä Suomi kohtasi Tanskan. Lauantaina vastaan tulee Ruotsi ja sunnuntaina kohdataan isäntämaa Norja.

Tytöt 13 joukkueen kakkospelaaja Teresa Oksanen taisteli erinomaisesti mutta hävisi ottelunsa kaksieräisessä kamppailussa. Ykköspelaajien taistossa oululaistunut Jessica Malinen hävisi selvin numeroin ja nelinpelissä pari Oksanen/Piirtola joutuivat tunnustamaan vastustajansa paremmikseen kaksieräisen ottelun jälkeen.

Tytöt 15 joukkueessa Ella Leivo voitti ensimmäisessä ottelussa pienten alkuvaikeuksien kautta vastustajansa. Ykkösten ottelussa Heini Salonen aloitti vahvasti vieden ensimmäisen erän näytöstyyliin, mutta toisessa erässä alkoivat vaikeudet. Tanskalaisvastustaja vei toisen erän, mutta kolmanteen erään tuli sisuuntunut Salonen ja vei erän ja koko ottelun nimiinsä. Nelinpelissä pari Leivo/Lysova hävisivät ensimmäisen erän ja käänsivät ottelun voitoksi kolmessa erässä.

Benjamin Tirkkonen vei pojat 13 kakkospelaajien kamppailussa ensimmäisen erän mutta joutui tunnustamaan vastustajansa paremmakseen kolmieräisen taistelun jälkeen. Leo Haapasalo voitti ykköspelaajien ottelussa vastustajansa ja siirsi ratkaisun nelinpeliin jonka pari Haapasalo/Telinkangas hävisivät.

Pojat 15 joukkueessa Herkko Pöllänen voitti vastustajansa hyvän esityksen jälkeen suoraan kahdessa erässä ja varmisti että ottelu ratkeaa aikasintaan nelinpelissä. Ykkösten kamppailussa Aaro Heimonen hävisi ja nelinpelissä tanskalaiset olivat suomalaisparia Pöllänen / Niklas-Salminen vahvempia – Tanska vei otteluvoiton 1-2.