Nöyrästi, mutta itseluottamuksella

5.4.2006  |  09:55

Suomen DC-joukkue ennakkosuosikkina Irlantia vastaan

Suomen Davis Cup-maajoukkue – Jarkko Nieminen, Tuomas Ketola, Lauri Kiiski ja Juho Paukku sekä kapteeni Joakim Berner – kohtasi laajan toimittajajoukon tiistaina Talissa viikonloppuna 7.-9.4. pelattavan Irlanti-ottelun kynnyksellä.
Suomen ykköstykki Jarkko Nieminen (ATP 22) sovittaa mielellään kisaohjelmaan maajoukkueviikon.
-On aina mukava tulla pelaamaan joukkueessa, totesi Jarkko, joka Davis Cupin jälkeen siirtyy massakentille, ensin Monte Carloon ja sieltä Barcelonan ja Rooman kautta Hampuriin ennen vuoden toista Grand Slam-turnausta, Ranskan avoimia.
-Meidät on helppo nostaa ennakkosuosikeiksi Irlanti-otteluun. Lähdemme siihen nöyrästi, mutta itseluottamuksella, totesi Nieminen.
DC-joukkueessa on vuoden tauon jälkeen mukana juuri ylioppilaskirjoitukset selvittänyt Juho Paukku.
-Nyt on lukio käyty eikä koulussa tarvitse enää käydä, totesi Paukku, joka oli ensimmäisen kerran DC-joukkueessa Israelia vastaan Tel Avivissa syksyllä 2004, muttei tuolloin päässyt vielä pelaamaan.
Tuomas Ketola on tätä ennen pelannut jo 26:ssa Davis Cup-maaottelussa ja on Suomen tilastoissa ykkönen pelattujen DC-otteluiden määrissä. Ketola pelasi viimeksi ammattilaisottelun marraskuussa, mutta on harjoitellut tasaiseen tahtiin Tampereella koko ajan. Kansallisen Finnish Tour-kilpailusarjan kolmesta turnauksesta Ketola on voittanut kaksi ja oli yhdessä finaalissa, jossa hävisi Lauri Kiiskille, seura- ja maajoukkuekaverilleen.
Kiiski on keskittynyt opintoihinsa Tampereen yliopistossa, mutta on harjoitellut koko ajan tiiviisti ja pelannut kansallisissa kisoissa.
Kapteeni Joakim Berner kiitteli hyvin sujuneita valmistautumisleirejä, joissa on ollut mukana suhteellisen laaja miespelaajakaarti. Viime lauantaina joukkue otti tuntumaa salibandyyn ja pelasi sunnuntaina pro am-tilaisuudessa.

Tuntematon vastustaja

Irlannin joukkueen pelaajat Louk ja Kevin Sorensen, David O’Connell ja Tristan Farron Mahon ovat suomalaisnelikolle tuntemattomia, mutta viikon aikana Talin harjoituksissa heidän pelityylinsä tulee tutuksi. Irlanti on Helsingissä ilman kärkikaksikkoaan Peter Clarkea (ATP 419) ja Conor Nilandia (ATP 461). Toisen polven DC-pelurit, Sorensenin veljekset, ovat rankingeissa sijoilla 495 (Louk) ja 647 (Kevin). Dublinin City Universityssa opiskelevan David O’Connellin ATP-ranking on 1523. Vasta 17-vuotias Tristan Farron Mahon, jota maailmankuulu valmentaja Bob Brett on valmentanut, on siirtymässä junioreista miesten luokkaan ja ensimmäisen kerran DC-joukkueessa.

Arvonta torstaina
Torstaina klo 13 ratkeaa, millä ottelulla perjantaina Talissa aloitetaan. Maaottelun arvontatilaisuudessa joukkueiden kapteenit julkaisevat, ketkä pelaavat kaksinpeleissä ja ketkä ovat lauantaisessa nelinpelissä.
Samalla arvotaan, millä ottelulla maaottelu perjantaina klo 15 alkaa. Siinähän maitten ykköset kohtaavat toisen maan kakkospelaajan.
Maaottelu käynnistyy viimeisenä pelipäivänä sunnuntaina klo ykkösten kohtaamisella ja sen jälkeen pelaavat kakkospelaajat vastakkain.
Lippuja ovelta tuntia ennen

Suomi-Irlanti –ottelu käynnistyy siis Talissa perjantaina klo 15. Pääsylippujen ennakkomyynti on käynnistynyt mainiosti, mutta vielä on kaikille päiville lippuja myynnissä. Niitä voi ostaa tällä viikolla ennakkoon Talissa klo 12-18 (ke-to) ja tuntia ennen ovelta, niin kauan kuin lippuja riittää.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nieminen aloittaa Irlanti-ottelun… →