Niko Nylund suoritti ITF:n 2. tason tuomarikoulutuksen

7.8.2019  |  18:10  |  Artikkeli

20-vuotias Niko Nylund suoritti Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n 2. tason tuomarikoulutuksen ja hänellä on nyt hallussaan White Badge. Kysyimme Nylundin kuulumiset uusimman virstanpylvään myötä.

Mitä White Badgen saaminen käytännössä tarkoittaa?

– Nyt minulla on mahdollisuus päästä tuomaroimaan ITF-turnausten lisäksi kaikkia kotimaassa järjestettäviä ammattilaisturnauksia. Esimerkiksi Davis Cup ja Fed Cup (II-ryhmään asti) sekä ATP Challenger -turnaukset. Käytännössä saisin myös toimia linjatuomarina ATP- ja WTA-tasolla sekä Grand Slameissa.

Mitä kouluttautumismahdollisuuksia White Badgen myötä avautuu?

– Tie aukeaa kansainväliseen Exchange-ohjelmaan ja sitä kautta tuomaroimaan ulkomaille ITF-, ATP- ja WTA-kilpailuja. Lähivuosina olisi tarkoituksena 3. tason tuomarikoulutus, eli Bronze Badge, ja päästä sisään kansainväliseen tuomariverkostoon sekä käytännössä kokemuksen kautta päästä tuomaroimaan kaikkia mahdollisia turnauksia.

Olet kerennyt kouluttautumaan ja tuomaroimaan jo paljon – mistä innostus kumpuaa ja miten olet onnistunut tässä?

– Tähän astinen upea tuomariura ja White Badgen saaminen näin nuorena on ollut mahdollista, koska oppi-isä ja mentori on löytynyt läheltä omasta perheestä.

Suomesta Harri Louhoksella on Bronze Badge ja kuudella henkilöllä White Badge: Niko Nylund, Petri Nylund, Markus Vesala, Antti Aine, Juhapekka Suutarinen ja Rikhard Grahn.

Mikäli olet kiinnostunut tuomaroinnista ja tulevista koulutuksista, voit olla yhteydessä kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinoseen, raisa.tornroos(at)tennis.fi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Peers tippui toisella… →