Niklas-Salmiselle uran kolmas ATP Challenger -mestaruus – ”Kolmas Challenger-voitto tuntuu tosi hyvältä ja antaa uskoa tulevaan”

15.10.2022  |  21:15  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen nappasi kauden toisen ja uran kolmannen ATP Challenger -turnausvoiton Saksassa.

Ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneet sijoittamattomat Niklas-Salminen ja belgialainen Michael Geerts pitivät huippuvireensä loppuun asti Saksassa. Parivaljakko kukisti loppuottelussa kolmanneksi sijoitetut saksalaiset Fabian Fallert/Hendrik Jebens 7-6(5), 7-6(8).

– Kolmas Challenger-voitto tuntuu tosi hyvältä ja antaa uskoa tulevaan. Oli todella tiukka finaali. Ei näitä mielellään haluaisi päästää tie-breikkeihin asti, mutta molempien parien syöttäessä hyvin niihin mentiin. Ensimmäisessä tie-breikissä Jebens teki yhden helpon virheen ja toisessa sain unelmapalautuksen sekä vahvan syötön perään, kertasi Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen keskittyy tällä hetkellä nelinpeliin, josta hän on kertonut nauttivansa enemmän ainakin toistaiseksi. Peli-ilo ja kehittyminen on tuonut vahvaa tulosta, mikä näkyy myös maailmanlistalla. Ensi maanantaina on Niklas-Salminen jo 151.

– Oma syöttöpelaaminen avaa mahdollisuuksia nelinpelissä. Sitten olen kehittynyt paljon lentopelissä sekä liikkeessä ja sijoittumisessa. Edelleen pitää kehittää lentopeliä ja ykkösvolleyta, jotta nousu korkeammalle jatkuu.

Suomalaispelaaja sanoo tämän vuoden tavoitteen käytännössä täyttyneen, kun TOP150-paikka on plakkarissa.

– Ensi vuoden selkeä tavoite on nousta TOP100. Se vaatii kehittymistä ja haluan myös löytää vakiparin. Kaikki ovat nähneet Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin menestyksekkään tarinan.

Ensi viikolla Niklas-Salminen pelaa yhdessä hollantilaisen Bart Stevensin kanssa Liettuassa. Niklas-Salminen ja Stevens nähdään mahdollisesti TEHO Sport Tennisliigassa jo sunnuntaina 16.10., kun HVS kohtaa Smash-Kotkan Talissa. Loppuvuodesta on Niklas-Salmisen tarkoitus pelata Stevensin lisäksi myös yhdessä tutun norjalaisen Viktor Durasovicin kanssa.

Kovan oppikoulun käyneellä ja usean loukkaantumisen kärsineellä Niklas-Salmisella on tärkeä viesti kaikille ammattilaisuutta tavoitteleville.

– Jaksakaa uskoa ja pelatkaa paljon. Sen haluan sanoa kaikille ammattilaisuutta tavoitteleville.

ATP CHALLENGER 80 | SAKSA

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →