Niklas-Salmiselle toinen perättäinen nelinpelimestaruus

27.4.2019  |  14:49  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen

Patrik Niklas-Salmisen loistavat nelinpeliotteet ITF World Tennis Tourilla saivat jatkoa myös tällä viikolla. Viime viikon tapaan pääsi 22-vuotias suomalainen nostamaan mestaruuspokaalin ilmaan yhdessä venäläisen ikätoverin Bogdan Bobrovin kanssa.

Palkintoarvoltaan 15,000 dollarin massakenttäturnauksessa olivat Niklas-Salminen ja Bobrov kolmanneksi sijoitettuina. Kaksikko voitti kaksi ensimmäistä otteluaan vaivattomasti suoraan kahdessa erässä. Välierässä toiseksi sijoitetut kolumbialaiset Cristian Rodriguez/Eduardo Struvay pakottivat viime viikon mestarit kolmen erän vääntöön, jonka loppulukemat kirjattiin lopulta suomalais-venäläisparille 7-6, 4-6, 10-1.

Loppuottelussa oli vastassa sijoittamattomat hollantilaiset Jesper De Jong/Sidane Pontjodikromo. Niklas-Salminen/Bobrov hallitsivat pelitapahtumia avauserässä ja kirjauttivat sen itselleen luvuin 6-2. Hallinta jatkui myös toisessa erässä, kun Niklas-Salminen/Bobrov siirtyivät nopeasti 5-1 johtoon. Hollantilaiset kirivät kuitenkin rinnalle pelastaen kaksi ottelupalloa tilanteissa 1-5 ja 4-5. Lopulta hollantilaiset pelastivat tiebreikissäkin ottelupallon ja veivät erän nimiinsä pakottaen ratkaisun 10 pisteen ottelutiebreikkiin. Siinä Niklas-Salminen/Bobrov kokosivat kuitenkin rivinsä ja kirjauttivat voittolukemat värikkäiden vaiheiden jälkeen muotoon 6-2, 6-7, 10-7.

– Hieman olimme huolimattomia toisessa erässä. He alkoivat pelata huomattavasti paremmin ja oli kyllä lähellä, että olisi käynyt huonosti. Kaksinpeli oli tällä viikolla pettymys, mutta nelinpeli oli kokonaisuutena hyvä ja sain tärkeitä otteluita alle, kertoi Niklas-Salminen.

Kaksinpelissä Niklas-Salmisen taival taittui toiselle kierrokselle. Niklas-Salminen pelaa ensi viikolla yhden liigamatsin Saksassa, jonka jälkeen luvassa on kaksi turnausta Ruotsissa 6.5. alkaen.

TULOKSET

Kyseessä oli Niklas-Salmisen vuoden toinen nelinpelin turnausvoitto – yhteensä nelinpelimestaruuksia Niklas-Salmisella on nyt 13 ammattilaistasolla ja kaksinpelistä löytyy yksi mestaruus viime vuodelta. Tämän viikkoinen turnaus oli vasta vuoden kolmas suomalaiselle, joka kävi tammikuussa ranneleikkauksessa.

Seuraava uutinen: TEHO Sport Finnish… →