Niklas-Salminen/Popov Nokia Junior Cupin voittoon

29.10.2012  |  08:25

 

Patrik Niklas-Salminen

Nokia Junior Cupin, juniorien 4.kategorian  ITF-turnauksen, poikien kaksinpelin vei puhtaasti 16-vuotias Daniil Medvedev, joka ei antanut Ruotsin Daniel Windahlille yhtään armoa. Lähes parimetrien moskovalaishujoppi tykitti ykkössyötöt ruutuun hyvällä prosentilla, ja kun lisäksi kova peruspelikin kulki, oli finaali ohi alle tunnissa lukemin 6-1 6-2. Windahl, jota oma isä valmentaa, pelasi turnauksen huonoimman pelinsä ja varsinkin yleensä reipas jalkatyö oli jäykistynyt ”ristomattiratiaksi”. Tässä tapauksessa valmentajaakaan ei voi syyttää tumpeloksi, sillä isä-Jörgen lukeutui takavuosina Ruotsin kansainvälisiin kärkipelaajiin. Nokia Junior Cupin voitto on lupaavan Medvedevin uran ensimmäinen ITF-tasolla.

Itänaapurista löytyi myös tyttöjen sitkeä voittaja, Valeriya Urzhumova. Kentällä suorastaan lentänyt  tenniskeijukainen selviytyi pääsarjaan karsinnoista, joten sunnuntain loppuottelu oli jo viikon kahdeksas. Kova ohjelma ei kuitenkaan näkynyt hiukkaakaan jalkatyössä, vaan 15-vuotias ja 45-kiloinen idän pikajuna sai kotimatkalle Allegro-junaan mukaansa Nokia Junior Cupin voittopystin.

Järjestäjät nimesivät poikien nelipelin ratkaisseen TaTS:n Patrik Niklas-Salmisen lupaavimmaksi suomalaispelaajaksi. Patrik ja seurakaveri Joel Popov voittivat loppuottelussa valkovenäläiset Artur Dubinskin ja Anton Dubrovin 6-4, 6-4

Tämänvuotinen Vierumäen kansainvälisen tennisviikko oli järjestyksessä 12. ja kaikkiaan aikana pelattiin 154 ottelua. Toivottavasti Vierumäen hieno tennisperinne kerää taitavia tennisnuoria myös tulevina vuosina.
Teksti ja kuva: Heikki Sirkka

Nokia Junior Cup 2012
Juniorien ITF-turnaus (4.kategoria)

Loppuottelut
Poikien kaksinpeli: Daniil Medvedev Venäjä – Daniel Windahl Ruotsi 61 62
Tyttöjen kaksinpeli: Valeriya Urzhumova Venäjä – Iryna Shymanovich Valko-Venäjä 75 63
Poikien nelinpeli: Patrik Niklas-Salminen/Joel Popov – Artur Dubinski Anton Dubrov Valko-Venäjä 64 64
Tyttöjen nelinpeli: Veronica Miroshnichenko Ukraina/Natalia Vikhlyantseva Venäjä – Antonina Lysakova/Margarita Shmeleva Venäjä 62 64

 

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Timo Nieminen voiton… →