Niklas-Salminen voitti TaTS Open poikien kaksinpelin

3.11.2014  |  09:23

Emil Ruusuvuori (vas.) antoi hienon vastuksen Patrik Niklas-Salmiselle TaTS Openin loppuottelussa.
Patrikille kisavoitto oli kolmas perättäinen kolmen viikon sisäll.
Kuvat: Hans Silverhuth

Tampereen Tennisseuran järjestämä juniorien ITF-turnaus huipentui lauantaina tyttöjen ja poikien loppuotteluihin. Poikien ottelussa kohtasivat TaTS 17-vuotias Patrik Niklas-Salminen ja HVS:n 15-vuotias Emil Ruusuvuori. Otteluun lisäjännitettä toi se, että kumpikin treenaa Jarkko Niemisen Tennis Akatemiassa Helsingissä.
Ensimmäinen erä eteni Niklas-Salmisen komennossa tilanteeseen 4-1, mutta  Ruusuvuori sai peliotteesta kiinni ja tasoitti syötönmurrot. Tilanteen 5-5 jälkeen kaksi seuraavaa peliä oli todellista taistelua erävoitosta, jonka lopulta vei  Niklas-Salminen nimiinsä 7-5.
Toinen erä alkoi tasaisena ja jälleen päädyttiin tilanteeseen 5-5. Sen jälkeen Niklas-Salmisen kolmannen menestyksekkään kilpailun tuoma itsevarmuus ja kokemus tuli esiin. Hän vei toisen erän 7-5 ja näin turnausvoiton nimiinsä.

Ottelun jälkeen Patrik Niklas-Salminen kertoi pelanneensa omasta mielestään yllättävän hyvin, vaikka oli koko viikon ollut todella väsynyt kovan kisarasituksen vuoksi. Syöttö oli toiminut paremmin, hän on puolustanut paremmin ja henkinen puoli on pysynyt hyvin kasassa.

Emil Ruusuvuori oli tietysti jonkun verran pettynyt tappioonsa, mutta kuitenkin tyytyväinen uran parhaaseen saavutukseen neloskategorian ITF-kilpailuissa. Viitosesta on jo yksi finaalipaikka ja nelinpelin voitto.
Hän oli myös saman kisamääärän pelanneena väsynyt, mutta totesi, että pelinsä on mennyt viime aikoina paljon eteenpäin. Emil aikoo ensi vuonna keskittyä 18-vuotiaiden ITF-turnauksiin tosissaan ja hakee sieltä potkua tulevaisuuden ammattilaiskentille.

Molempien poikien valmentaja JNTA:sta, Federico Ricci, kehui loppuottelun tasoa hyväksi varsinkin, kun ottaa huomioon poikien kisaväsymyksen. Hän kehui Patrik Niklas-Salmisen paineensietokykyä tilanteessa, jossa nuorempi pelaaja on vastassa kotikentällä ja kaikki paineet olivat hänellä. Hän näki myös, että ottelu lopulta ratkesi Patrikin parempaan puolustamiseen sekä syöttötyöskentelyyn. Hän oli tyytyväinen, että pojat ovat menneet hyvin eteenpäin sekä fyysisellä että henkisellä puolella.

Tyttöjen loppuottelussa Ukrainan 14-vuotias Dayana Yastremska voitti latvialaisen ikätoverinsa Deniza Marcinkevican suoraan kahdessa erässä 6-1, 6-4.
Teksti:Hannu Granroth