Niklas-Salminen voitti kaksinpelin, Humaloja/Pimiä nelinpelin finaalissa MTV Total Junior Cupissa

27.10.2014  |  09:18

Mukaviin suomalaistunnelmiin päättyi juniorien 4.kategorian ITF-turnaus, MTV Total Junior Cup, viikonloppuna Suomen urheiluopistolla, Vierumäellä.
TaTS:n Patrik Niklas-Salminen (ITF 160) oli poikien kaksinpelin ykkössijoitettu ja ykkösenä hän pysyi loppuun asti. Hän voitti puolivälierissä Venäjän Igor Perunovin (ITF 555) ja välierissä nelossijoitettu Patryk Krolikin (ITF 389) Puolasta, molemmat suoraan kahdessa erässä.
Loppuottelussa Patrik kukisti kahdeksanneksi sijoitetun britti Piers Foleyn (ITF 517) luvuin 6-3, 6-4. Foley voitti puolivälierissä kolmanneksi sijoitetun HVS:n Aaro Pölläsen (ITF 309).
Tämä oli Patrikin toinen turnausvoitto tässä kuussa. Hän voitti Vierumäen kisaa edeltävällä viikolla Rungsted Kystissä, Tanskassa niin ikään juniorien 4.kategorian ITF-kisan.

Myös tyttöjen nelinpelin voitosta oli pelaamassa suomalaispari, HVS:n Lila Humaloja ja Olivia Pimiä, naisten nelinpelin Suomen mestarit ulkokentiltä tältä vuodelta. Ennen finaalia nelossijoitettu pari ei ollut menettänyt erääkään, mutta hävisi voittotaistelun 2-6, 1-6 Venäjän Polina Bakhmutkinalle ja Viron Valeria Gorlatsille. Nämä olivat voittaneet puolivälierissä OVS:n Monica Malisen ja TaTS:n Milka-Emilia Pasasen sekä välierissä TaTS:n Roosa Timosen ja Viron Jana Kuzovkovan.

Poikien nelinpelistä suomalaiset eivät edenneet ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Aaro Pöllänen ja Ruotsin Filip Malbasic olivat kakkossijoitettuja ja suoraan puolivälierissä, mutta pari ei pelannut kyseistä ottelua, vaan antoi luovutuksen virolaisille Christopher Klettenbergille ja Martin Randperelle. Nämä etenivät loppuotteluun, jossa hävisivät ykkössijoitetuille puolalaisille Philipp Klimoville ja Patryk Krolikille.

Tyttöjen kaksinpelissä viimeistenkin suomalaisten taival taittui toisella kierroksella. Turnauksen voitti seitsemänneksi sijoitettu 16-vuotias Valko-Venäjän Aryna Sabalenka, joka voitti toisella kierroksella HVS:n Oona Orpanan. Finalisti, 15-vuotias Venäjän Polina Bakhmutkina oli viimekin vuonna Vierumäellä, mutta koki tappion toisella kierroksella. Tämän vuotista menestystä täydensi nelinpelin voitto.