Niklas-Salminen/Drzewiecki hävisivät loppuottelun – ”Tämä viikko oli loistava alku meille ja katsotaan mitä kaikkea tästä tulee”

23.7.2022  |  20:54  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja puolalainen Karol Drzewiecki hävisivät nelinpelin loppuottelun Tampere Openissa.

NELINPELIN LOPPUOTTELU
[1] Alexander Erler/Lucas Miedler (AUT) – [4] Patrik Niklas-Salminen/Karol Drzewiecki (POL) 7-6(3), 6-1

Neljänneksi sijoitetut Niklas-Salminen/Drzewiecki kohtasivat loppuottelussa ykköseksi sijoitetut itävaltalaiset Alexander Erler/Lucas Miedler. Nelinpelin maailmanlistasijoituksia katsoessa ei ollut epäselvää ennakkosuosikeista: Erler ATP-73, Miedler ATP-81, Drzewiecki ATP-158 ja Niklas-Salminen ATP-270.

Loppuottelun avauserä oli todella korkeatasoinen. Niklas-Salmisen ja Erlerin syötöt murrettiin heti aluksi loistavien otteiden myötä. Tämän jälkeen erä oli syöttöjen pitoa ja ratkaisu saatiin tie-breikissä. Siinä Erler/Miedler ottivat tarvittavat minimurrot ja veivät erän 7-6(3).

Heti toisen erän alkuun itävaltalaisten vahva energia ja taidokkaat suoritukset jatkuivat. Nopea murto ja kiihdytys mestaruuteen oli tosi asia 7-6(3), 6-1. Erler/Miedler voittivat viime marraskuussa myös Helsingin ATP Challenger -turnauksen HPP Openin.

– Olemme voittamattomia Suomessa! Tämä ottelu oli viikon paras pelimme. Erityisesti ensimmäinen erä oli todella korkeatasoinen – he pelasivat ja syöttivät uskomattomasti, harvoin olemme kohdanneet noin hyviä syöttäjiä, sanoi Miedler.

Erler näki heidän hieman monipuolisemman pelinsä olleen tärkeässä osassa toisessa erässä.

– Pääsimme heidän syöttöihin paremmin kiinni ja pelasimme vahvasti niin takanta kuin edestä.

Niklas-Salminen oli luonnollisesti pettynyt finaalitappiosta, mutta löysi paljon positiivista viikosta.

– Finaali oli ihan hyvää peliä meiltä, erityisesti ensimmäinen erä. Toinen erä lähti vähän väärään suuntaan, siihen vaikutti heidän noussut pelitasonsa ja toisaalta me vähän notkahdimme alkuun. He ovat voittaneet useita Challengereita ja ATP-turnauksen vuosi sitten Kitzbühelissä, eli emme huonoille hävinneet. Nyt on meidän hyvä Karolin kanssa analysoida ottelu ja suunnata katseet ensi viikkoon.

Niklas-Salminen ja Drzewiecki ovat sopineet pelaavansa tulevat viikot yhdessä Challenger-kiertueella. Kaksikko nähdään ensi viikolla Zugin haastajatason kilpailussa.

– Tutustuimme toisiimme muutamat vuodet sitten. Nykyään kun treenaan Puolassa Kim Tiilikaisen alaisuudessa, niin siellä Karolin kanssa tutustuimme paremmin ja sovimme yhteisistä peleistä. Tämä viikko oli loistava alku meille ja katsotaan mitä kaikkea tästä tulee.

Suomalaisen nelinpelikausi on sujunut hienosti. Tämä oli toinen finaalipaikka Challenger-tasolla, maaliskuussa tuli uran toinen turnausvoitto haastajakiertueella ja toukokuussa mestaruuspytty nousi ilmaan Kouvolan ITF-turnauksessa.

Tämä oli Niklas-Salmisen toinen nelinpelin finaalipaikka Tampere Openissa, ensimmäinen oli vuonna 2015. Turnausvoittoon on kaksinpelissä yltänyt vain Jarkko Nieminen (2001, 2002) ja nelinpelissä Henri Kontinen/Goran Tosic (2013) ja Nieminen/Ville Liukko (2000).

– Olin silloin 18-vuotias, se oli hieno kokemus. Ei tullut vielä turnausvoittoa, eli pitää tulla Tampereelle uudestaankin turnausvoiton perässä.

KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA / ORDER OF PLAY

Jaa:

Seuraava uutinen: Piros Tampere Openin… →