Niemisen turnausvoiton puolustus ei onnistunut

8.1.2007  |  11:05

O.Rochus pudotti Niemisen ensimmäisellä kierroksella Aucklandissa

Jarkko Nieminen totesi viime lauantaina jo ennakkoon, että uusi kausi oli voinut käynnistyä helpomminkin. Silloin arvottiin Aucklandin ATP-turnauksen pääsarja ja neljänneksi sijoitettu Niemisen sai tietää kohtaavansa turnauksen ensimmäisellä kierroksella Belgian Oliver Rochusin.
Miehet olivat jo tätä ennen kohdanneet kuudesti ja voitot olivat tasan 3-3. Kun Nieminen voitti viime vuonna Aucklandin turnauksen, hän kukisti kisan välierissä juuri Rochusin luvuin 6-4, 6-7(4) 7-6(4) ja eteni siitä uransa ensimmäiseen ATP-turnauksen voittoon.
Tuon voiton puolustaminen tyssäsi heti alkuunsa, kun Oliver Rochus voitti Niemisen aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa luvuin 7-6(3), 6-1.

”En ollut vatsataudin jäljiltä oma itseni" 
-Pelasin huonosti. En ollut vatsataudin jäljiltä oma itseni. Vaikka tunsin oloni jo ihan hyväksi, pelivire oli kuitenkin kaukana siitä, mitä se oli ennen sairastumista, manaili Jarkko Nieminen. -Pelihalut olivat korkealla ja erityisesti täällä Aucklandissa olisin halunnut onnistua, kun viime vuodesta oli niin mukavat muistot.
-Sain otteluun huonon alun, kun Olivier mursi syöttöni ja piti omansa johtaen heti 2-0. Pystyin tasoittamaan vasta tilanteeseen 5-5. Sen jälkeen kumpikin piti syöttönsä ja ratkaisu siirtyi katkaisupeliin, jonka hävisin selvästi 7-3.
-Vaikka toinen erä oli numerollisesti huonompi, minulla oli siinäkin useita murtopalloja, mutta en vain pystynyt hyödyntämään niitä.

Nelinpelissä mukana
Niemisen suunnitelmissa ei ollut pelata Aucklandissa nelinpeliä, mutta hän muutti suunnitelmiaan ja on nyt turnauksessa mukana parinaan Uuden-Seelannin Daniel King-Turner. Loukkaantumisista kärsineen 22-vuotiaan uusiseelantilaisen nelinpeliranking on tällä viikolla 991, Niemisen 57.
-Kaveri pelaa paremmin kuin mitä hänen rankingsijoituksensa osoittaa. Päätin lähteä mukaan, kun Daniel tuli pyytämään pariksi ja ajattelin, että on hyvä saada enemmän otteluita alle ennen Australian avoimia, totesi Nieminen.
Pari kohtaa uusiseelantilaiset Stathamin veljekset Josen ja Mikalin. Kumpikin pari pääsi kisaan mukaan villeillä kortilla.

Kaksinpeli
1.kierrosta: Oliver Rochus – Jarkko Nieminen 76(3) 61

436.000$ ATP-turnaus
Auckland, Uusi-Seelanti 8.-13.1.

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukku voiton päässä… →