Nieminen Wimbledonin puolivälieriin

4.7.2006  |  09:50

Tursunov kukistui nelituntisessa trillerissä

Wimbledonin miesten kaksinpelissä sijalle 22. sijoitettu Jarkko Nieminen koki elämänsä taistelun Venäjän Dimitri Tursunovin (27.) kanssa. Jarkko Nieminen sai pelata kolmannen kierroksen ottelussa neljä tuntia ja minuutin varsin kuumissa oloissa ennen kuin voitto heltisi luvuin 7-5, 6-4, 6-7(2) 6-7(6), 9-7. Wimbledonissa pelataan viides, ratkaiseva erä pitkänä, ilman tie-breakia.
-On pakko myöntää, että olin todella väsynyt ottelun päätyttyä, totesi Nieminen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. –En halunnut lähteä kentältä hävinneenä, joten oli vain taisteltava. Olin viidennen erän alussa todella turhautunut, kun oli hävinnyt neljännessä kaksi ottelupalloa. Joku oli laskenut, että ollessani 6-5 johdossa tie-breakissa, olimme lyöneet 42 kertaa. Mutta nyt olen erittäin onnellinen, että pystyin jatkamaan taistelua ja lopulta voittamaan.
-On aivan uskomattoman hienoa päästä puolivälieriin Wimbledonissa, turnauksessa, jonka kaikkein mieluiten haluaisi voittaa. Tämä merkitsee minulle todella paljon. Olen nyt toista kertaa Grand Slam-turnauksen puolivälierässä, ensimmäinen oli viime vuonna US Openissa. Joten on ainakin hieman kokemusta Grand Slam-kisan toisella viikolla pelaamisesta. Odotan innolla seuraavaa ottelua.
Tulevasta puolierävastustajastaan Rafael Nadalista Nieminen sanoi:
-Hän on kova vastus. Siinä ottelussa ei tule olemaan yhtään helppoa pistettä. Kun pelasimme Barcelonassa, johdin ottelua 6-4, 4-1, joten on minulla jotain aseita häntä vastaan, ehkä enemmän kuin joillain muilla, sillä hän ei ole hävinnyt aikoihin otteluakaan massalla. Siinä ottelussa voitto ei ollut kaukana. Vaikka hävisin, 6-4, 4-1 johto oli aika hyvä… Massahan on hänen paras alustansa, mutta hän näyttää pelaavan todella hyvin myös ruoholla, joten ottelusta tulee varmasti todella tiukka. Käytän välipäivän palautumiseen, sillä keskiviikkona joudun tiukkaan taistoon.
Nieminen kertoi vetävänsä tiistaina vain kevyen harjoituksen, käyvänsä hieronnassa ja syövänsä hyvin.