Nieminen voitti Vliegenin Hallessa

12.6.2007  |  15:30

Seuraavaksi vastassa Andrei Pavel

Jarkko Nieminen (ATP 22) kohtasi tiistaina Belgian Kristof Vliegenin (ATP 56) miesten kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella Hallessa, Saksassa 680.250 euron ATP-turnauksessa.
Miehet olivat tätä ennen kohdanneet kolmesti ja aina ottelu oli päättynyt juhannuksena 25 vuotta täyttävän belgialaisen hyväksi, viime vuonna sekä Monacossa että Münchenissä ja tänä vuonna Rotterdamissa.
Nyt Hallen ruohokentällä Nieminen oli luvuin 6-3, 6-1 Vliegenia parempi. Toisella kierroksella Nieminen saa vastaansa Romanian Andrei Pavelin (ATP 124) , joka tuli ykköseksi sijoitetun Roger Federerin paikalle ns. lucky loserina. Sunnuntaina Ranskan avointen miesten kaksinpelin loppuottelussa hävinnyt Federer vetäytyi kisasta vedoten loukkaantumisriskiin. Federer on osallistunut Hallen turnaukseen joka vuosi vuodesta 2000 lähtien ja hän on voittanut sen vuosina 2003-06. Järjestäjille ja hallelaiskatsojille oli tietysti suuri pettymys, että hän vetäytyi kisasta.
Andrei Pavel käytti lucky loser-paikkansa hyväkseen heti ensimmäisessä ottelussa, jossa hän voitti Belgian Olivier Rochusin 6-3, 7-6(5).
Nieminen ja 33-vuotias Pavel kohtaavat nyt neljännen kerran. Pavel voitti Niemisen vuonna 2004 US Openissa ja vuonna 2005 Sydneyssä, viime vuonna Nieminen voitti Pavelin Münchenissä 7-6(7) 7-6(7). Nieminen ja Pavel ovat pelanneet nelinpeliä parina mm. huhtikuussa Monte Carlossa, vuonna 2004 Rotterdamissa ja Marseillessa sekä vuonna 2002 Pariisissa Tennis Masters-sarjan sisäkenttäturnauksessa.
Kristof Vliegen ja Puolan Marcin Matkowski ovat Nieminen ja Ruotsin Robert Lindstedtin vastustajat myös nelinpelin ensimmäisen kierroksella myöhemmin tiistaina.

Jaa:

Seuraava uutinen: Alue Cup käyntiin… →