Nieminen välieriin Aucklandissa

12.1.2006  |  09:35

Jarkko Nieminen on edennyt erääkään menettämättä Aucklandin 430.000$ ATP-turnauksen välieriin Uudessa-Seelannissa. Torstaina Nieminen voitti puolivälierissä Ateenan olympiakultaa voittaneen Chilen Nicolas Massun 6-3, 7-6(4) ja kohtaa välierissä perjantaina joko kakkossijoitetun Espanjan David Ferrerin tai kuudenneksi sijoitetun Belgian Oliver Rochusin. Keskinäisissä otteluissa Nieminen on 1-3 tappiolla Rochusia vastaan, mutta miesten edellisestä kohtaamisesta on jo kaksi ja puoli vuotta. Ferreriä vastaan Nieminen on keskinäisissä otteluissa 1-0 johdossa. Heidän edellisestä kohtaamisestaan on kulunut liki viisi vuotta.
Aucklandin kisassa mennään tiukkaa tahtia, sillä loppuottelu pelataan jo lauantaina. Maanantaina alkaa vuoden ensimmäinen Grand Slam-turnaus Melbournessa, Australiassa.
Nieminen on nyt ensimmäisen kerran Aucklandin turnauksen välierissä, vuosina 2002 ja 2004 hän hävisi turnauksen ensimmäisellä kierroksella.
Myös nelinpelissä Nieminen tavoittelee välieräpaikkaa torstaina. Keskiviikkona hän ja Ruotsin Robert Lindstedt ottivat avauskierroksella voiton Slovakian Dominik Hrbatysta ja Tsekin Jaroslav Levinskystä luvuin 6-2, 7-5. Torstain puolivälieräottelussa pohjoismainen kaksikko kohtaa tsekit Robin Vikin ja Tomas Zibin.
(RN)

430.000$ ATP-turnaus
Auckland, Uusi-Seelanti 9.-14.1.
Puolivälieriä: Jarkko Nieminen (7.) – Nicolas Massu Chile 63 76(4)
Nelinpeli
1.kierrosta: Robert Lindstedt Ruotsi/Nieminen – Dominik Hrbaty Slovakia/Jaroslav Levinsky Tsekki 62 75

Seuraava uutinen: STL:n hallituksen päätöksiä… →