Nieminen välieriin Adelaidessa

4.1.2008  |  14:40

Spadean kesytys kesti liki kolme tuntia

Kolme tie-breakiin päättynyttä erää vaadittiin ennen kuin kolmanneksi sijoitettu Jarkko Nieminen (ATP 27) sai voiton USA:n Vince Spadeasta 465.000 dollarin ATP-kisan puolivälierissä Adelaidessa perjantaina.
Ensimmäisen erän tie-break päättyi Niemiselle 7-5, toisen erän Spadealle 9-7. Nieminen johti kolmannen erän tie-breakia jo 5-2, mutta se päättyi hänelle lopulta luvuin 7-5. Ottelu kesti 2 tuntia ja 46 minuuttia. Tämä oli Niemisen toinen voitto Spadeasta ATP-tasolla, edellinen tuli viime vuonna Cincinnatissa luvuin 6-2, 6-0. Spadean ainoa voitto Niemisestä on vuoden 2001 ATP Challenger-turnauksessa Weidenissa.
Nieminen on nyt toisen kerran Adelaiden ATP-turnauksen välierissä, joissa hän kohtaa kuudenneksi sijoitetun 22-vuotiaan Ranskan Jo-Wilfried Tsongan (ATP 43). Edellisen kerran Nieminen oli Adelaiden välierissä vuonna 2005.
Tsonga voitti puolivälierissä Adelaiden oman pojan, Lleyton Hewittin tunnissa ja 20 minuutissa luvuin 6-4, 6-2. Tsonga ja Nieminen kohtaavat nyt ensimmäisen kerran. (RN)