Nieminen pudotti Nalbandianin

27.3.2007  |  10:00

Neljännellä kierroksella Ljubicic

Jarkko Nieminen (ATP 21) on edennyt jo neljännelle kierrokselle 3,45 milj.dollarin ATP Masters-sarjan kilpailussa, Sony Ericsson Openissa, Miamissa. Hän oli 20. sijoitettuna suoraan toisella kierroksella, jolla voitti 55 minuutissa Venäjän Jegveni Koroleville (ATP 68) 6-0, 6-0. Kolmannella kierroksella vastus kovani: hän kohtasi maanantaina 11.sijoitetun Argentiinan David Nalbandianin, joka johti miesten keskinäisiä otteluita 5-3. Nieminen kuroi eroa umpeen voittamalla Nalbandianin nyt luvuin 6-4, 7-6(2). Niemisen edellisestä Nalbandian-voitosta oli kulunut yli kaksi vuotta.
-Pelaan tällä hetkellä urani parasta tennistä ja mikä parasta, tunnen pystyväni vielä parempaan, kertoi Nieminen. – Alkukauden vastoinkäymiset on vihdoin voitettu ja olen päässyt siihen kuntoon, missä olin jo joulukuussa ennen rajua vatsatautia ja Australian avoimissa sattunutta nilkkavammaa. Itseluottamus on kohdallaan, minulla on erittäin vahva olo kentällä ja kykenen puristamaan pisteitä tiukoissa paikoissa.
-En olisi voinut saada tähän turnaukseen parempaa alkua, kun ensin kaadoin Venäjän Jevgeni Korolevin ja nyt otin kauden arvokkaimman voittoni, vaikka Nalbandian onkin juuri pudonnut niukasti rankinglistalla kärkikymmenikön ulkopuolelle, totesi Nieminen.
Neljännellä kierroksella Nieminen kohtaa Kroatian Ivan Ljubicicin, joka viime vuonna ylsi kisassa finaaliin asti, jossa hävisi Roger Federerille.
-Ljubicic on yksi niitä harvoja maailman huippuja, jota en ole kohdannut kertaakaan urallani. Tunnen miehen pelityylin silti erittäin hyvin, sillä olen nähnyt hänet useita kertoja kentällä. Ljubicic on yksi maailman parhaista syöttäjistä, joten häntä vastaan oman syötön on oltava kunnossa, koska kaveri tuskin tarjoaa kovin usein mahdollisuuksia syöttönsä murtoihin, pohti Nieminen tulevaa otteluaan, joka pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.
Nieminen on ollut Miamissa hyvässä syöttövireessä, sillä molemmissa otteluissa hän on paukutellut keskimäärin kaksi ykköstä kolmesta syöttöruutuun (66 %).
-Vahvuuteni kookasta Ljubicicia vastaan on parempi liikkuvuuteni, vaikka hän onkin kehittänyt viime vuosina fysiikkaansa. Taktiikkani tulee olemaan pitkälti sama kuin Nalbandianinkin kanssa eli pyrin painostamaan takakentältä vastustajan kämmentä ja pelaamaan hänen kakkossyöttönsä aggressiivisesti.
Neljännelle kierrokselle pääsy on Niemisen toistaiseksi paras suoritus Miamissa. Hän on ollut kolmannella kierroksella tätä ennen vuosina 2003 ja 2006.
Nelinpelissä Jarkko Nieminen ja Robert Lindstedt kohtasivat ensimmäisellä kierroksella Tsekin David Skochin ja USA:n Jim Thomasin, joka menivät jatkoon 6-1, 6-4 voitollaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Übel voitti T.Niemisen… →