Nieminen, Kontiset ja Pöllänen Davis Cupin Bulgaria-otteluun

21.1.2014  |  15:54

Suomi kohtaa puolentoista viikon kuluttua, 31.1.-2.2. Bulgarian tenniksen Davis Cupin Euroopa-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa, joka pelataan Talissa, Helsingissä.
Suomen joukkueen kapteeni Kim Tiilikainen julkisti tiistaina Suomen joukkueen, jossa ovat Jarkko Nieminen, Micke Kontinen, Herkko Pöllänen ja Henri Kontinen.
Suomen joukkueen konkari on Jarkko Nieminen (ATP 39), jolle Bulgaria-ottelua on jo hänen 30:s Davis Cup -maaottelunsa. Jarkko pelasi ensimmäisen kerran DC-joukkueessa jo vuonna 1999.
Micke Kontiselle (ATP 461) Bulgaria-ottelu on kuudes ja Herkko Pölläselle (ATP 711) kolmas. ATP-nelinpelirankingissa sijalla 123 olevalla Henri Kontisella on takanaan 10 DC-maaottelua, joissa hän on pelannut 10 kaksinpeliä ja 10 nelinpeliä.

Bulgaria ei saanut tällä kertaa joukkueeseensa ykköstykkiään Grigor Dimitrovia. Kapteeni Todor Ever ilmoitti joukkueeksi Tihomir Grozdanovin (ATP 411) , Dimitar Kutrovskyn (ATP 482) , Alexander Lazovin (ATP 598) ja ensikertalaisen, Dinko Halachevin (ATP 1148).
Grozdanovia ja Halachevia ei kukaan suomalaisista ole kohdannut aiemmin, Kutrovsky voitti Pölläsen viime heinäkuussa Bulgarian ITF Futures-kisassa, mutta Micke Kontinen Lazovin viime vuonna Davis Cupissa.

Suomi ja Bulgaria kohtaavat nyt viidennen kerran. Viimeisimmästä on kulunut vain vuosi, sillä maat olivat vastakkain II ryhmän avausottelussa Sofiassa. Ottelu päättyi tuolloin Suomen 3-2 voittoon. Bulgarian voitot voitot otti Grigor Dimitrov, mutta Bulgarian kakkosena pelannut Alexander Lazov joutui taipumaan sekä Micke Kontiselle että Harri Heliövaaralle. Heliövaara ja Henri Kontinen ottivat tärkeän nelinpelivoiton Dimitrovista ja Dimitar Kuzmanovista viidessä erässä.
Tätä ennen Suomi on voittanut Bulgarian 3-2 Taivallahdessa, Helsingissä 1981. Bulgaria oli voittoisa Sofiassa vuonna 1983 ja Taivallahdessa vuonna 2005. Nämäkin voitot tulivat luvuin 3-2.

Suomi – Bulgaria DC-ottelun aikataulu
Pe 31.1.
klo 16 alkaen kaksi kaksinpeliä peräkkäin – joukkueiden ykköset kohtaavat toisen joukkueen kakkosen (pelijärjestys arvotaan torstaina 30.1.)
La 1.2.
klo 15 nelinpeli
Su 2.2.
klo 13 alkaen kaksi kaksinpeliä peräkkäin – ensin kohtaavat joukkueiden ykköset, sitten kakkoset

Lippuja Suomi-Bulgaria -otteluun voi ostaa ennakkoon.
Pääset ennakkomyyntiin klikkaamalla alla olevaa linkkiä

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Micke Kontinen toiselle… →