Nieminen, H. Kontinen ja Niklas-Salminen valmiina Ranskan avoimiin

25.5.2015  |  17:02

 

Jarkko Niemisen arpaonni Ranskan avoimissa ei ole kadehdittava. Hän saa tiistaina ensimmäisellä kierroksella vastaansa maailman tämän hetken ykköspelaajan, Serbian Novak Djokovicin. Toisaalta kova vastus takaa täyden katsomon ja huikean tunnelman Roland Garros’n keskuskentällä.

– Mitä tässä voi muuta tehdä kuin kehua vastustajaa. Novakilla on ollut yksi parhaista kaudenaloituksistaan ikinä. Hän on pari askelta edellä muita ja lähinnä pyyhkii vastustajillaan lattiaa. Tästä ei haaste kovene, Nieminen sanoo 22 ottelun voittoputken Djokovicistä.

Suomalainen laskeskelee pelaavansa Ranskan avoimissa nyt 13. kertaa. Konkarin tavoitteena onkin nauttia jokaisesta hetkestä kentällä.

– Minulla ei ole mitään hävittävää. Huomenna on iso kenttä ja tupa täynnä, joten nyt vain otan matsista mahdollisimman paljon irti.

Roland Garros tarjoilee ainoana grand slamina alustaksi massan. Se tarkoittaa pitkiä palloralleja ja tavallista pidempiä matseja. Ottelut ratkeavat paras viidestä -menetelmällä.

– Massa on fyysisesti vaativa, ja matsit venyvät helposti. Ranskan avoimissa on ihan omanlaisensa tunnelma, Nieminen luonnehtii.

Hän päätti viime hetkellä osallistua Pariisissa myös nelinpeliin. Pariksi valikoitui Suomen Davis Cup -kapteeni Kim Tiilikaisen valmentama Jerzy Janowicz.

– Niin nelin- kuin kaksinpelissäkin on niin, että kun kulkee, kulkee todella hyvin. Olemme Jerzyn kanssa molemmat kaksinpelaajia, jotka pelaavat nelinpeliä säästeliäästi. Se on mukava bonus välipäivään, sillä toivottavasti pelini jatkuvat vielä huomisen (Djokovic) jälkeenkin. Olemme pelanneet Jerzyn kanssa aiemmin Rotterdamissa yhdessä. Meillä oli hauskaa, ja samaa odotan keskiviikoltakin, Nieminen sanoo.

Nieminen-Janowicz kohtaa ensimmäisellä kierroksella argentiinalaistiimi Carlos BerlocqLeonard Mayerin

 

 

 

Nelinpelissä Suomea edustaa myös menestyksekäs Henri Kontinen yhdessä Kroatian Marin Draganjan kanssa. Kaksikko voitti viimeksi Barcelonan ATP 500 -turnauksen huhtikuun lopussa, ja tällä kaudella voitot ovat irronneet myös Zagrebissa ja Marseilles’ssa. Pariisiin Kontinen ja Draganja matkustivat valmistautumaan jo viime viikolla.

– Valmistautuminen on mennyt juuri niin kuin olimme toivoneet. Fiilis on oikein hyvä, Kontinen kertoo Pariisista.

13:nneksi sijoitettu Kontinen-Draganja saa avausottelussaan vastaansa Yhdysvaltain Scott Lipskyn ja Filippiinien Treat Hueyn.

– Lipsky-Huey on vaarallinen pari. He ovat sijoittamattomien parien parhaasta päästä, Kontinen pohtii.

 

 

Patrik Niklas-Salminen varmisti paikan Ranskan avointen junior grand slamissa voittamalla ITF G2-turnauksen Bulgariassa huhtikuun lopussa. Huippukunnossa oleva lupaus viimeisteli Milanon arvostetun ITF juniors -turnauksen (A-taso) viikonloppuna nelinpelimestaruudella. 


Jaa:

Seuraava uutinen: Tervetuloa Seurafoorumiin 22.-23.… →