Nieminen aloittaa Accrassa

3.3.2005  |  16:00

Kuumuus paha vastustaja

Ghana – Suomi tenniksen Davis Cup-ottelun arvonta on tehty torstaina Accrassa.
Ensimmäisenä pelipäivänä 4.3. joukkueiden ykköset kohtaavat toisen joukkueen kakkoset.
Lauantaina 5.3. pelataan nelinpeli ja sunnuntaina 6.3. pelaavat ensin joukkueiden ykköset vastakkain ja sitten kakkoset vastakkain.
Ottelu pelataan maalatulla kovalla kentällä.
– Pelaajien mielestä pelialusta on hyvä, pallolla on pelaajillemme sopiva pomppu, totesi kapteeni Joakim Berner puhelimitse. – Ongelmia tuottaa kuumuus. Täällä on ollut koko ajan yli 30C lämmintä varjossa, auringossa yli 50C ja kentän pinnassa vielä enemmän, joten olosuhteet ovat meille vaikeat, varsinkin kun ottelut pelataan päivän kuumimpaan aikaan. Kosteus ja kuumuus laskevat kyllä pelitasoa.
Accran urheilukeskuksessa ei ole keinovaloja, pimeys tulee Accrassa klo 18.30, ja ottelut on aloitettava sääntöjen mukaan 8 tuntia ennen pimeyden tuloa perjantaina ja sunnuntaina, viisi tuntia ennen lauantaina, jolloin ohjelmassa on vain nelinpeli.
Suomen joukkue matkusti Accraan viime sunnuntaina. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja mieli on pysynyt korkealla hyvätasoisessa, ilmastoidussa hotellissa. Myös terveystilanne on ollut hyvä.
Kapteeni Berner nimesi Ghana-otteluun kaksinpelaajiksi kärkikaksikon, Jarkko Niemisen ja Tuomas Ketolan. Nelinpeliin hän ilmoitti Lauri Kiiskin ja Tommi Lenhon.
Ghana-Suomi –ottelun voittaja menee toiselle kierrokselle, joka pelataan 15.-17.7. Hävinnyt pelaa samaan aikaan putoamiskarsintaottelun. Vastustajat näihin otteluihin tulevat Bulgaria – Georgia -ottelusta, joka pelataan sisäkentillä Sofiassa.

Ottelujärjestys Ghana – Suomi
Accra Sports Stadium
Pe 4.3. klo 10
(paikallista aikaa, Suomen aikaa klo 12)
Salifu Mohammed Ghana (ATP 1092) – Jarkko Nieminen (ATP 96)
Henry Adjei-Darkon (ATP 549) – Tuomas Ketola (ATP 230)

La 5.3. klo 13 (Suomen aikaa klo 15)
Adjei-Darko/Daniel Omaboe – Lauri Kiiski/Tommi Lenho

Su 6.3. klo 10 (Suomen aikaa klo 12)
Henry Adjei-Darko – Jarkko Nieminen
Salifu Mohammed – Tuomas Ketola

Jaa:

Seuraava uutinen: Katsulla kaksi finaalia… →