Naistoimikunta nuorten pelaajien tukena

24.5.2018  |  16:35  |  Artikkeli

Naistoimikunta kerää varoja mm. myymällä Riitta Kukkasniemen maalaamaa adressia.

Jo yli 40 vuoden ajan Tennisliiton naistoimikunta on omalta osaltaan tehnyt tärkeää työtä tenniksen eteen ja tukenut erityisesti nuoria pelaajia taloudellisesti. Tarina kertoo, että naistoimikunnan varat ovat aikanaan jopa pelastaneet Tennisliiton. Viime vuonna naistoimikunta jakoi tukea 6000 euroa. Parhaimmillaan tukisumma on ollut jopa 11 000 euroa vuodessa.

Kolmen viime vuoden aikana naistoimikunta on jakanut Fair Play –stipendejä. Toimikunta sai stipendeihin varat Patricia Zilliacuksen perikunnalta. Stipendejä jaettiin 12-, 14- ja 16-vuotiaille SM-kilpailujen yhteydessä. Perusteena ei ollut kilpailumenestys, vaan fair play -hengen edistäminen. Uutena tukimuotona naistoimikunta myöntää merkkivuosia viettäville liiton jäsenseuroille 200 euron lahjastipendin, jonka seura ohjaa jollekin omista 12-14 -vuotiaista pelaajistaan.

– Naistoimikunnan panos on tenniksen varainkeruussa rikkana rokassa. Vaikka rahallinen merkitys ei kokonaisuutena ole euromääräisesti iso, niin niille yksittäisille nuorille pelaajille, joille stipendejä annetaan, tuki voi olla hyvinkin tärkeä, toteaa naistoimikunnan puheenjohtaja Helena Lähdesmäki.

Tällä hetkellä naistoimikunta kerää varoja muun muassa myymällä adresseja sekä teatterilippuja.

– Varainkeruun lisäksi naistoimikunnan toiminta omalta osaltaan myös yhdistää tenniksen parissa toimivia ihmisiä, Lähdesmäki muistuttaa.

– Pyrimme koko ajan rekrytoimaan uusia henkilöitä mukaan toimintaan. Haluaisimme naistoimikuntaan jo vähän nuorennusta, Lähdesmäki heittää vinkkinä naistoimikunnan toiminnasta kiinnostuneille.

Tennisliiton naistoimikunnan ensimmäisen lahjastipendin sai TVS:n Kaisla Mattila, joka on kuvassa valmentajansa Taxiarchis ”Akis” Amoutzasin kanssa.

Mikäli haluat tukea nuoria tennispelaajia ja tilata 12 euroa maksavan adressin esimerkiksi koulusta valmistuville, niin voit olla yhteydessä helena.lahdesmaki@gmail.com. Häneltä voi myös tiedustella teatterilippuja ensi syksyn näytöksiin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki Masters käynnistyi… →