Naisten TEHO Sport Tennisliiga: Smash-Kotka, GT, TaTS ja Smash pudotuspeleihin

11.1.2020  |  18:14  |  Raportit

Naisten TEHO Sport Tennisliigassa ratkesi lauantain kierroksella pudotuspelijoukkueet. Pudotuspeleihin etenivät Smash-Kotka, Grani Tennis, Tampereen Tennisseura ja Smash. TVS-Tennis ajautui karsintoihin.

Uudet kulta- ja hopeamitalistit naisten Tennisliigassa

Naisten kauden voidaan jo nyt sanoa olleen yllätyksellinen, kun hallitseva mestari HVS-Tennis ja viime kauden hopeamitalisti Åbo Lawn-Tennis Klubb ajautuivat pudotuspelien ulkopuolelle. HVS sijoittuu runkosarjan viidenneksi ja ÅLK kuudenneksi – turkulainen TVS on sarjan viimeinen ja pelaa paikastaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla I-divisioonan joukkuetta vastaan.

Sarjan kärkinelikoksi, eli playoff-joukkueiksi, varmistuivat Smash-Kotka, Grani Tennis, Smash ja TaTS.

– Hyvä ja tasainen kausi on ollut meillä! Pieni tuuri on meillä käynyt vastustajien suhteen – sitä kautta voitimme muutamat tärkeät ottelut ja saimme tärkeät pisteet, mutta täysin ansaittu playoff-paikka meille, kommentoi GT:n kapteeni Veera Knuuti.

Pudotuspelejä silmällä pitäen on vielä panosta sunnuntaisessa TVS:n ja GT:n ottelussa Turussa. GT voi nousta neljänneltä sijalta runkosarjan ykköseksi ohi Smash-Kotkan, mikä toisi kotiedun lisäksi vallan valita vastustajakseen joko sarjan kolmas tai neljäs.

– Huomiseen peliin lähdemme hyvillä mielin ja samalla asenteella kuin mihin muuhunkin otteluun. Sen jälkeen nähdään mikä on tilanteemme sarjataulukossa, jatkoi Knuuti.

Lauantain kierroksella voittoihin pelasivat Smash-Kotka Oona Orpanan johdolla sekä Smash ja ÅLK. Smashin Serena Hatakalle kierros oli ikimuistoinen, kun hän nappasi ensimmäisen kaksinpelivoittonsa liigadebyytissään.

Smash-Kotka – TaTS 3-0
Oona Orpana – Emma Eerola 6-0, 6-3
Venla Ahti – Emilia Hartman 7-6, 6-2
Orpana/Ahti – Eerola/Hartman 6-1, 6-4

Smash – TVS 3-0
Stella Remander – Clarissa Blomqvist 7-5, 6-1
Serena Hatakka – Cecilia Johansén 6-3, 6-1
Remander/Piia Suomalainen – Blomqvist/Johansén 6-4, 6-3

ÅLK – HVS 2-1
Liisa Vehviläinen – Peppi Ramstedt 6-4, 6-2
Saara Aerila – Stella Erlund  6-3, 6-0
Vehviläinen/Asta Miettinen – Ramstedt/Erlund 2-6, 4-6

Välierät 1.2. ja finaalitapahtuma 8.2. Talin Tenniskeskuksessa

Naisten sarja jatkuu siis huomenna TVS:n ja GT:n ottelulla, jonka jälkeen sarjataulukko on lopullisessa muodossaan. Tämän jälkeen runkosarjavoittaja valitsee vastustajansa ja välierät ovat vuorossa lauantaina 1.2. Pronssi- ja mestaruusottelut pelataan keskitetysti yhteisessä finaalitapahtumassa 8.2. Talin Tenniskeskuksessa. Tapahtumassa pelataan myös miesten mitaliottelut sekä Tennisliigan putoamiskarsintaottelut.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten TEHO Sport… →