Naisten TEHO Sport Tennisliiga: HVS puolustaa mestaruuttaan ÅLK:ta vastaan

6.3.2019  |  19:25  |  Ennakot, Seurat

TEHO Sport Tennisliiga huipentuu lauantaina Talin Tenniskeskuksella pelattavaan finaalitapahtumaan, jossa pelataan pronssiottelut klo 10:00 alkaen ja loppuottelut aikaisintaan klo 14:00.

Naisten loppuottelussa hallitseva mestari HVS-Tennis pyrkii uusimaan temppunsa Åbo Lawn-Tennis Klubbia vastaan. Pronssiottelussa kohtaavat Smash ja Grani Tennis.

LIPUNMYYNTI

Pystyykö ÅLK horjuttamaan HVS:aa finaalissa?

Miesten liigan tavoin on myös naisten loppuottelussa vain yksi ennakkosuosikki. HVS on juhlinut kahtena edellisenä kautena mestaruuksia ja se on joukkueen tavoitteena tänäkin vuonna. Joukkue eteni runkosarjassa käytännössä voitosta voittoon lukuunottamatta viimeisellä kierroksella kärsittyä tappiota. Välierässä GT haastoi HVS:n tiukkaan kamppailuun ja finaalipaikka irtosi niukasti 2-1 otteluvoitoin.

Peppi Ramstedt (HVS) toi runkosarjassa joukkueellensa eniten pisteitä koko sarjassa

ÅLK:n taival loppuotteluun on ollut hieman pomppuisempi. ÅLK:n alkukausi oli haasteellinen, mikä aiheutti joukkueelle ylimääräisiä sydämenlyöntejä. Loppukausi sujui kuitenkin vahvasti ja välierävoitto Smashistä vei ÅLK:n finaaliin. Joukkue on jo onnistunut kauden tavoitteessaan, eli mitalin värin kirkastamisessa, sillä kaksi viime kautta ovat päättyneet pronssisten mitalien ripustamiseen pelaajien ja taustajoukkojen kauloihin.

Liisa Vehviläinen (ÅLK) voitti runkosarjan kaksinpelitilaston

LIPUNMYYNTI

Runkosarjan keskinäisen kohtaamisen vei HVS tammikuussa puhtaasti 3-0. Viimeisimmissä otteluissa ÅLK on luottanut kaksikkoon Liisa VehviläinenAsta Miettinen. HVS:n riveissä vastuuta ovat pääasiassa kauden aikana kantaneet Peppi Ramstedt, Anastasia Kulikova, Oona Orpana, Mia Eklund ja Laura Hietaranta. Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00 sarjan kotisivuilla täällä.

Loppuottelussa pelataan ensin kaksi kaksinpeliä ja tarvittaessa mestaruus ratkaistaan nelinpelissä.

Pronssikamppailussa vastakkain Smash ja GT

Smash ja GT pyrkivät kohti pronssimitaleita finaalitapahtumassa. Smash tekee paluun mitalipeleihin viime kauden epäonnistumisen jälkeen – joukkue voitti hopeaa kausina 2014-2015, 2015-2016 ja 2016-2017. GT puolestaan tavoittelee pronssimitalien uusimista.

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa marraskuussa. Tuolloin nähtiin kaksi kolmen erän kamppailua ja lopulta Smash vei voiton 2-1 otteluvoitoin (katso tulokset). Ennakkoon on myös tällä kertaa luvassa tasainen ja jännittävä kohtaaminen.

Smashin riveissä ovat kaudella pelanneet Tanja Tuomi, Fiona Kallio ja Piia Suomalainen sekä GT:ssä Stella Remander, Ella Tuomela, Veera Nurmi, Eveliina Koivupuisto ja Lotta Heiskanen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten TEHO Sport… →