Naisten maajoukkue pelaa jälleen kotiyleisönsä edessä helmikuussa 2020

20.9.2019  |  16:00  |  Artikkeli, Ennakot

Mia Eklund, Laura Hietaranta, Emma Laine ja Anastasia Kulikova tuulettivat kotiturnauksen voittoa ja nousua II-ryhmään huhtikuussa

Kansainvälinen Tennisliitto ITF myönsi Suomen Tennisliitolle naisten Fed Cupin Eurooppa/Afrikka II-ryhmän järjestelyoikeudet. Kotiturnaus pelataan Talin Tenniskeskuksella 4.-7.2.2020.

– Alle viikko sitten Espoo Metro Areenalla pääsimme todistamaan ennennäkemätöntä tennistapahtumaa Suomessa – hienoa, että pääsemme luomaan jatkumoa maajoukkuetapahtumille. Maajoukkueitamme kohtaan löytyy kiinnostusta ja nuorten pelaajien esiinmarssia seurataan. Tänä vuonna olemme järjestäneet niin naisten kuin miestenkin maajoukkuetapahtumat. Olemme iloisia päästessämme jälleen järjestämään naisten tapahtuman ja tuomaan näin naistennistä esille, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Laine: ”On ollut hienoa nähdä suomalaisyleisön kannustavan ja asettuvan tennismaajoukkueiden taakse”

Suomen naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, esiintyi viime huhtikuussa useiden kymmenien vuosien tauon jälkeen kotiyleisönsä edessä Talin Tenniskeskuksella. Ikimuistoisessa tapahtumassa joukkue voitti III-ryhmän ja nousi sarjaporrasta ylemmäs sekä Suomen kaikkien aikojen naistennispelaaja Emma Laine lopetti uransa. Maajoukkueen kapteenina toimiva Laine on erittäin tyytyväinen saadessaan jälleen luotsata joukkuettaan kotikentällä.

– Olen erittäin innoissani, kun pääsemme toista vuotta putkeen pelaamaan kotiyleisön edessä. Viime kertainen tapahtuma oli erityinen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin – tapahtumasta jäi todella hienot fiilikset kaikille. Kotiturnaus on erittäin hienoa asia suomalaisen naistenniksen kannalta, kommentoi Laine.

Laine ohjeistamassa Kulikovaa

– On ollut hienoa nähdä suomalaisyleisön kannustavan ja lähtevän tennismaajoukkueiden taakse. Toivottavasti sama trendi jatkuu myös helmikuussa, päätti Laine.

Suomen (maailman ranking 62.) lisäksi Talin Tenniskeskuksella tullaan näkemään seitsemän maata: Israel (53.), Tanska (56.), Tunisia (60.), Portugali (65.), Georgia (66.) ja Egypti (68.), Moldova (85.).

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ja Niklas-Salminen… →