Myös Henri Kontinen IPP Openin toiselle kierrokselle

23.11.2010  |  21:08

Henri Kontinen (ATP 261) ei halunnut jäädä pikkuveljeään Mickeä huonommaksi, vaan otti hänkin voiton tiistaina Talissa IPP Openin kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella.
”Henkka” kohtasi kovasyöttöisen ja -lyöntisen USA:n Ryan Harrisonin (ATP 174). Ensimmäisessä erässä Henrillä oli eräpallo 6-5 johdossa Harrisonin syötössä, mutta tämä palautti Harrisonin syötön pitkäksi. Edettiin tie-breakiin, jonka Kontinen vei 7-5. Henkka syötti tie-breakissa kolme ässää, Harrison teki yhden kaksoisvirheen.
Toisessa erässä Kontinen sai aikaisen murron ja hänellä oli neljä pelipalloa 4-1 johtoon, mutta Harrison kesti vielä. 3-2 johtoasemasta Henri eteni vakuuttavasti erä- ja otteluvoitoon 6-2.
Ottelu kesti tunnin ja 31 minuuttia.
Toisella kierroksella torstaina Henri kohtaa neljänneksi sijoitetun Saksan Dustin Brownin, joka voitti ensimmäisellä kierroksella villin kortin saaneen Serbian Marko ”Novakin veli” Djokovicin.
Henkka ja Dustin Brown ovat kohdanneet kesällä ruoholla ’s-Hertogenboschissa. Ottelun voitti Kontinen 7-5, 2-6, 7-6(5).
Keskiviikkona IPP Openissa nähdään Henri Kontisen ja Jarkko Niemisen nelinpelin avausottelu. Pari kohtaa Venäjän Alexandre Kudryavtsevin ja Puolan Michal Przysieznyn. Ottelu alkaa keskuskentällä klo 17.30.
-Hyvin meni Kontisilta tämä päivä, huokaisi Henkka ottelun jälkeen.
-Ensimmäinen erä oli tärkeä voittaa. Parasin sitten selvästi loppua kohti.
Kontisen vasen polvi on ollut pitkään kipeä.
-Se on varmaan 50% heikompi kuin oikea ja vaikuttaa erityisesti syötössä. Mutta näillä mennään.
Toisen kierroksen vastustajastaan Kontinen totesi:
-Hän varsinainen jokeri, ei tiedä koskaan, mitä odottaa. Harvemmin hän pelaa kahta hyvää erää, mutta eipä paljon tiukemmalle voinut Hollannissa kesällä keskinäinen ottelumme mennä.
-Pakko käyttää kaikki eteentulevat mahdollisuudet hyväksi, arveli Henri.