Moodie pysäytti Niemisen välierissä

10.10.2005  |  00:00

Jarkko nyt Tukholmassa, tuorein ranking on 30

Jarkko Nieminen oli kahdessa ottelussa liki 4,5 tuntia kentällä perjantaina Japanin avoimissa tennismestaruuskilpailuissa Tokiossa. Hän otti voitot sekä Thaimaan Paradorn Srichaphanista että Taylor Dentistä ja eteni toisen kerran kahden viikon aikana ATP-turnauksen välieriin.
Perjantaina aamuna Japanin aikaan kolmannen kierroksen ottelussa Srichaphanilla oli kahdeksan ottelupalloa toisessa erässä, mutta Nieminen voitti ottelun 2-6, 7-6(6), 7-5 kahdessa tunnissa ja kuudessa minuuttissa. Ottelun merkillisyyksiin kuuluu myös se, että thaimaalainen voitti tappiostaan huolimatta viisi pistettä enemmän kuin Nieminen 107-102. Ensimmäisessä erässä Srichaphan mursi Niemisen syötön kaksi kertaa ja johti toista erää yhdellä murrolla 4-2. Nieminen otti vastamurron, mutta oli omassa syötössään 5-6 tilanteessa tappiolla jo 0-40, mutta selvitti ne kaikki edukseen. Neljännen ottelupallon hän pelasi heittäytymällä rystylentolyöntiin ja edettiin tie-breakiin, jota Srichaphan johti 6-2, mutta Nieminen vei kuusi pistettä peräkkäin ja sai tb:n nimiinsä.
Kolmannessa erässä edettiin tasatahtiin. Niemisen onnistui murtaa Srichaphanin syöttö 6-5:ssä ja vei ottelun.
Sateiden viivästyttämän kilpailun aikataulua juostiin kasaan perjantaina siten, että Nieminen joutui pelaamaan puolivälieräottelunsakin perjantaina. Siinä hän kohtasi kolmanneksi sijoitetun Taylor Dentin, jonka voitti 6-4, 5-7, 7-6(3) kahdessa tunnissa ja vartissa. Ensimmäisessä erässä Nieminen mursi Dentin kahdesti, erän ensimmäisessä ja seitsemännessä pelissä. Erän kuudennessa pelissä Dentillä oli neljä murtopalloa Niemisen syötössä, mutta hän onnistui murrossaan kuitenkin vasta erän loppupuolella. Erä meni Niemiselle. Nieminen mursi Dentin syötön jälleen toisen erän seitsemännessä pelissä, mutta Dent teki välittömästi vastamurron. Yhdeksännessä pelissä Niemisellä oli jälleen neljä murtopalloa, mutta Dent selvitti ne ja mursi seuraavassa pelissä Niemisen syötön tasoittaen näin erät 1-1:een. Kolmannessa erässä kumpikin mursi toisensa syötön kahdesti ja edettiin tie-breakiin, jonka neljännessä pisteessä Nieminen teki minibreikin ja eteni sen turvin erä- ja otteluvoittoon.

Tappio lopulliselle voittajalle

Jarkko Nieminen hävisi edellisviikolla Bangkokin välierissä lopulliselle voittajalle, Roger Federerille, ja niin kävi nytkin Tokiossa. Etelä-Afrikan Wesley Moodia syötti 17 ässää ja otti voiton Niemisestä 4-6, 6-1, 7-6 (4).
Kaksi ensimmäistä erää menivät erävoittajien tahtiin, mutta kolmatta erää väännettiin 71 minuuttia. Nieminen selvitti neljä murtopalloa kahdessa ensimmäisessä syöttövuorossaan, mutta menetti erän kolmannen syötön Moodien mennessä näin 4-2 johtoon. Seitsemännessä pelissä Moodiella oli jälleen murtopallo Niemisen syötössä, mutta siinä hän ei onnistunut, vaan Nieminen piti syöttönsä ja mursi seuraavassa pelissä Moodien syötön. Erän kymmenennessä pelissä Niemisellä oli kolme ottelupalloa, mutta Moodie selvitti ne, samoin Niemisen neljännen ottelupallon erän 12:ssa pelissä. Edettiin tie-breakiin, jossa Nieminen hävisi ensimmäisen pisteen ja tuo minibreak vei Moodien erä- ja otteluvoittoon.

Tällä viikolla Tukholmassa

Jarkko Niemiselle ylsi Tokiossa neljänteen välieräänsä tänä vuonna ja toiseen  perättäiseen. Hänellä on 32 otteluvoittoa tältä vuodelta. Vuonna 2003 Jarkko voitti 41 ottelua, mikä on toistaiseksi hänen uransa paras saavutus.
Tokion menestys nosti Nieminen ATP-rankingia viisi sijaa ja hän on nyt sijalla 30. Tällä viikolla hän pelaa Stockholm Openissa. Seitsemänneksi sijoitettu Nieminen saa vastaansa Chilen Nicolas Massun, Ateenan olympiavoittajan. Edellisen kerran miehet kohtasivat Australian avointen ensimmäisellä kierroksella 2004 ja tuolloin Jarkko voitti ottelun neljässä erässä.

Seuraava uutinen: Laineelle tappio Kremlin… →