Monaco johtaa 2-1

11.7.2009  |  18:00

Kontinen käänsi ottelun voitokseen. Nelinpelissä tappio

Davis Cupissa jatkettiin lauantaina puolilta päivin siitä, mihin perjantaina klo 22.18 jäätiin: Henri Kontinen lähti tavoittelemaan Monacon Guillaume Couillardin päänahkaa 1-2 tappioasemesta.
Henri oli voittanut ennen pelin keskeyttämistä kolmannen erän tie-breakilla ja lähti hyvässä vireessä uuteen päivään ja ottelun jatkoon. 4-3 johtoasemassa Henri mursi väsyneeltä näyttäneen Couillardin syötön, mutta menetti heti perään omansa. Siitä edettiin 6-6:een, jossa toisin kuin kolmannen erän tie-breakissa, monacolainen aloitti vahvemmin ja meni 5-2 johtoon. Kontinen voitti kuitenkin tämän jälkeen viisi pistettä peräkkäin siirtäen ottelun ratkaisun viidenteen erään.
33-vuotias Couillard ei enää kierrä ammattilaiskisoja, vaikka taitava mailankäsittelijä onkin. Hän pelaa lähinnä vain Monacon Davis Cup-otteluissa nelinpeliä. Viidennessä erässä miehen väsymys näkyi katsomoon asti. Kontisen pysäytyslyönteihin mies ei takarajalta enää liikahtanutkaan. Kakkospelaajamme otti nopeasti 5-1 johdon ja vei erän lopulta 6-2.
Kontinen oli tasoittanut maaottelun 1-1:een.
Puolitoista tuntia myöhemmin samat miehet pareineen aloittivat nelinpelin. Couillardin parina oli Benjamin Balleret, joka oli perjantaina voittanut viidessä erässä Timo Niemisen. Kentän ainoa tuore mies oli Kontisen pari Harri Heliövaara.
Monacolaispari vei nelinpelin suoraan kolmessa erässä 6-3, 7-6(7), 6-3. Tämä vei Monacon 2-1 johtoon. Suomen joukkueen urakaksi jää voittaa molemmat sunnuntaiset kaksinpelit. Ottelut Naantalin Kirkkopuiston tenniskentällä alkavat ykkösten kohtaamisella klo 13. Sen jälkeen pelaavat joukkueiden kakkoset.

Seuraava uutinen: Laaksonen ja Morel… →