Miesten SM-finaaliin Kaukovalta ja Lanne, naisissa kohtaavat Orpana ja Hyöty

2.7.2016  |  16:33

Turun yleisten SM-kilpailuiden välierät pelattiin Jarkko Nieminen Areenalla lauantaina. Miehissä sunnuntain loppuotteluun tiensä selvittivät HVS:n Patrick Kaukovalta ja HVS:n Ristomatti Lanne. Naisissa kullasta kamppailevat HVS:n Oona Orpana ja TaTS:in Johanna Hyöty.

15-vuotias Orpana palasi toukokuussa kilpakentille polvileikkauksen aiheuttaman tauon jälkeen. Hän on ollut sen jälkeen voitokas sekä kotimaan kentillä että kansainvälisissä ITF-kilpailuissa.

– Välierä oli minulta hyvä. En ole pelannut ennen Johannaa vastaan, joten en tiedä, mitä odottaa loppuottelulta, TaTS:in Ella Leivon6-0, 6-3 voittanut Orpana sanoi.

Hyöty voitti puolestaan välieränsä Fanny Törniä vastaan 6-0, 6-1.

 

Kaukovalta, 17, voitti harjoitustoverinsa Patrik Niklas-Salmisen 6-2, 6-1. 

– Pelasin tosi varmasti, minulla ei ollut missään vaiheessa hätää. Olen pelannut tänä vuonna hyvin etenkin Suomessa. Ulkomaillakin peli on kulkenut, mutta tulokset olisivat saaneet olla parempia, Kaukovalta pohti.

Lanne oli lähes kolmetuntisessa ottelussa HVS:n Herkko Pöllästä parempi luvuin 1-6, 6-4, 6-4.

– Ensimmäisessä erässä minulla ei ollut saumaa. Päätin, että pitää vain lyödä palloa enemmän kenttään eikä räiskiä. Kun pelasin aggressiivisesti, ei kova tuulikaan ottanut palloon niin kovasti. Kolmannessa erässä Herkolla ei ollut syöttööni paljon sanottavaa, Lanne sanoi tyytyväisenä.

– Patrick tulee huomenna finaaliin tuoreella jalalla. Pitää vain löytää paikat iskeä ja olla ralleissa mukana, Yhdysvalloissa Georgia Southern -yliopistossa opiskeleva Lanne kertoi.

Naisten nelinpelimestaruuden vei TaTS:in pari Annika Sillanpää/Johanna Hyöty. SM-hopeaa saivat HVS:n Paula Joukanen ja HLK:n Liisa Vehviläinen.

 

Tulokset: www.tennisassa.fi 

Jaa:

Seuraava uutinen: Seniorien MM-kisat päättyivät… →