Miesten puolivälierät avaavat TEHO Tennisliigan pudotuspelit

8.2.2024  |  12:20  |  Ennakot

TEHO Tennisliigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin lauantaina miesten puolivälierien merkeissä. Otteluparit ovat Smash–TVS sekä ETT–Smash-Kotka. Otteluparien voittajat kohtaavat suoraan välieriin edenneet HVS:n ja TaTSin finaaliviikonloppuna.

Smash jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle ja joutui karsimaan sarjapaikastaan. Kausi 2023–2024 onkin sujunut paljon paremmin, ja kevään 2021 mestarit olivat pitkään mukana kilpailussa suorista välieräpaikoista.

Runkosarjassa eniten pisteitä Smashille toi Jeri Lassila: kuusi kaksinpeleistä ja kolme nelinpeleistä. Hän urakoi runkosarjassa peräti 16 ottelua. Yhteensä pisteille pääsi kuusi Smashin miestä, ja tästä kuusikosta kaikki paitsi Nuutti Jokinen on nimetty puolivälierän kokoonpanoon.

Myös Smashin puolivälierävastustaja TVS jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. Se oli arvatenkin pettymys kevään 2022 pronssin jälkeen. Tällä kertaa TVS päätyi Smashin kanssa tasapisteisiin, mutta keskinäinen ottelu päättyi Smashin hyväksi, mikä jätti turkulaiset runkosarjan viidennelle sijalle.

TVS:n avainpelaajia ovat olleet Santtu Leskinen, Tuomas Rikkonen ja Eero Vasa. Heistä Leskinen pelasi runkosarjassa kaikissa otteluissa kaksinpelin ja nelinpelinkin yhtä vaille joka kerta. Hän ylitti kauden aikana sadan nykymuotoisessa Tennisliigassa pelatun ottelun rajan. Puolivälierän kokoonpanoon on nimetty myös muun muassa ruotsalaisvahvistus Karl Friberg, joka ei pelannut runkosarjassa otteluakaan mutta joka on uransa aikana ollut Tennisliigassa voittamaton, sekä muuan Jarkko Nieminen.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäinen ottelu oli tasainen ja päättyi Smashin 3–1-voittoon. Myös puolivälierästä voi odottaa pudotuspelien arvoista jännitysnäytelmää.

Toisessa puolivälierässä kohtaavat runkosarjan kolmanneksi sijoittunut ETT sekä kuudenneksi jäänyt Smash-Kotka. ETT tuli viime kaudella ryminällä Tennisliigaan ja sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, mutta pudotuspelit päättyivät kirvelevään 1–3-tappioon juuri Smash-Kotkaa vastaan. Nyt ETT pääsee hakemaan revanssia tutuista asetelmista.

ETT:n vahvimpia pelaajia ovat olleet kaksinpeleissä voittamattomasti esiintyneet Linus Lagerbohm ja Felix Alopaeus, nelinpeleistä viisi pistettä seitsemästä ottelusta tuonut Jami Savolainen sekä monta kolmeen erään venynyttä ottelua edukseen kääntänyt Otso Martikainen. Nelikon lisäksi puolivälierän kokoonpanoon on nimetty Emil Matikainen sekä virolaisvahvistus Oliver Ojakäär.

Smash-Kotka eteni siis viime vuonna mitalipeleihin, mutta karvas neljäs sija jätti joukkueelle nälkää. Pudotuspelipaikkaa sai jälleen jännittää loppuun asti, mutta lopulta kotkalaiset etenivät jatkoon ja kohtaavat viime vuoden tavoin puolivälierässä ETT:n.

Vesa Ahdin paluu parrasvaloihin runkosarjan lopussa oli varmasti mieluisa uutinen Smash-Kotkalle. Hän toikin kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi pistettä joukkueensa laariin. Hänen onnistumisiaan tarvitaan myös pudotuspeleissä, mutta jatkopaikka edellyttää koko joukkueelta onnistumista. Viime vuoden puolivälierästä muistetaan etenkin Ville-Petteri Ahdin ja Jussi Salmion arvokkaat kaksinpelivoitot kolmieräisistä trillereistä, ja vastaava venyminen voisi tälläkin kertaa tuoda voiton. Mainitun kolmikon lisäksi Smash-Kotkan kokoonpanosta löytyvät tutut nimet Siim Troost, Valtteri Ahti sekä Jesper Saarni.

ETT:n ja Smash-Kotkan ottelu runkosarjan päätöskierroksella päättyi ETT:n 3–1-voittoon. Silloin ratkottiin runkosarjan loppusijoitukset, mutta nyt panokset ovat vielä suuremmat.

Puolivälierät pelataan siis lauantaina. Otteluita voi jälleen seurata Ruutu Urheilusta.

Puolivälierien ohjelma

ETT–Smash-Kotka la 10.2. klo 15.00
Smash–TVS la 10.2. klo 17.30

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurat, haku Hippo… →