Miesten finaalipaikkoja tavoittelevat Niklas-Salminen, Kaukovalta, Leskinen ja Hietaranta – Hietaranta järjesti yllätyksen tiputtamalla Virtasen

26.6.2020  |  15:47  |  Raportit

Miesten kaksinpelissä nähtiin suuryllätys, kun sijoittamaton Roni Hietaranta (HVS) laittoi laulukuoroon hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin Otto Virtasen (HVS). Finaalipaikkoja ovat myös tavoittelemassa Patrik Niklas-Salminen (HVS), Patrick Kaukovalta (HVS) ja Santtu Leskinen (TVS). Välierissä lauantaina klo 13:00 alkaen kohtaavat Niklas-Salminen ja Kaukovalta sekä Leskinen ja Hietaranta.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Puolivälierien tulokset
[1] Patrik Niklas-Salminen, HVS – Aleksi Löfman, HVS 6-1, 0-6, 7-6
Roni Hietaranta, HVS – [3] Otto Virtanen, HVS 6-4, 6-4
[8] Patrick Kaukovalta, HVS – [4] Eero Vasa, ÅLK 6-4, 6-2
Santtu Leskinen, TVS – Leevi Säätelä, HVS 6-4, 6-3

Hietaranta pelasi elämänsä pelin ja eteni finaaliin – Niklas-Salminen selvisi säikähdyksellä

Miesten kaksinpelissä sijoittamaton Roni Hietaranta (HVS) aiheutti kovan luokan yllätyksen. Kolmossijoitettu ja hallitseva sisäkenttien mestari Otto Virtanen (HVS) joutui taipumaan lappeenrantalaislähtöisen Hietarannan käsittelyssä. Ennakkoluulottomasti ja varsinkin kämmenpuoleltaan vahvasti pelannut Hietaranta onnistui tylsistyttämään kovalyöntisen Virtasen. Talin lehtereillä ollut yleisö pääsi kerta toisensa jälkeen ihailemaan Hietarannan vahvaa pelaamista ja erityisesti liikkumista.

– Oli kyllä todella hyvä ottelu – ylitin itseni aika paljon! Lähdin otteluun selkeänä altavastaajana, joten lähdin pelaamaan vain omaa rentoa peliäni ja pyrin pelaamaan kämmenlyöntini kautta hyökkäävästi. Jaksoin tänään koko ottelun olla positiviinen ja tsempata – henkinen kantti ei herpaantunut tänään missään vaiheessa, kommentoi Hietaranta.

Hietarantaa vastaan välierissä tulee turnauksen toinen yllättäjä. Karsinnoista pääsarjaan ponnistanut Santtu Leskinen (TVS) kukisti puolivälierässä Leevi Säätelän (HVS) 6-4, 6-3.

– Rennosti lähdin näihin kisoihin ja päivä kerrallaan olen mennyt eteenpäin. Olen pelannut ilman paineita ja fiilistellyt pelaamista. Puolivälierässä pysyin alusta asti keskittyneenä ja syöttö kulki hyvin sekä pääsin myös palautuksissa hyvin peliin kiinni. Hieman painoi jo jaloissa, kun on kahdeksan ottelua alla, mutta hyvin pystyin tsemppaamaan, kommentoi Leskinen.

Leskinen kertoo odottavansa välierän Hietarantaa vastaa olevan todella fyysinen. He kohtasivat toisensa viime sisäkaudella TEHO Sport Tennisliigassa. Tuolloin Leskinen vei pidemmän korren ratkaisevan kolmannen erän ottelutiebreikin kautta.

Ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen (HVS) selvisi säikähdyksellä puolivälierässä Aleksi Löfmania (HVS) vastaan. Niklas-Salmisen otteissa alkoi vakuuttavan avauserän voiton jälkeen näkyä jäykkyyttä liikkumisessa. Löfman käytti tämän edukseen ja pakotti ratkaisun kolmanteen erään. Lopulta Niklas-Salminen taisteli hampaat irvessä voiton erin 6-1, 0-6, 7-6.

– Tänään ei ollut helppo päivä. Aleksille kunnia hyvästä pelistä, mutta itselläni oli vaikeuksia liikkumisen kanssa. Tsemppasin itseni tästä läpi, sanoi Niklas-Salminen matkalla pukukoppiin.

Niklas-Salmisen kohdalla on nyt kysymysmerkkejä, sillä lähes heti kaksinpelin jälkeen hän vetäytyi nelinpelistä. Näin nelinpelin ennakkosuosikit Niklas-Salminen/Harri Heliövaara (Sata) ovat ulkona.

Niklas-Salmista vastaan asettuu välierässä kahdeksanneksi sijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS), joka tiputti jatkosta neljänneksi sijoitetun Eero Vasan (ÅLK) 6-4, 6-2.

– Nyt on tavoitteeni mitalista jo saavutettu, mutta toki haluan nyt finaaliin asti päästä. Tänään ratkaistiin ottelu henkisellä puolella. Tiukoissa paikoissa vastustaja teki hieman enemmän virheitä ja itse sain toisaalta nostettua tasoa, kommentoi Kaukovalta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten nelinpelin loppuottelu… →