Micke Kontinen ja Tanja Tuomi Suomen mestareiksi

30.6.2012  |  16:34

HVS-Tenniksen Micke Kontinen ja Tampereen Tennisseuran Tanja Tuomi voittivat uransa ensimmäiset tenniksen yleisten luokkien kaksinpelien Suomen mestaruudet lauantaina Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa.
Kova tuuli hankaloitti pelaamista, mutta sekä Kontinen että Tuomi selvittivät loppuottelut kahdessa erässä.
Tanja Tuomella oli loppuottelussa vastassaan Kaliforniassa yliopistotennistä pelaava Smashin Cecilia Estlander. Pelaajat kohtasivat nyt ensimmäisen kerran
-Olosuhteista johtuen meistä ei kumpikaan päässyt pelaamaan omaa parasta peliään, totesi 6-4, 6-4 finaalin voittanut Tanja Tuomi. -Kovia otteluita olivat myös puolivälierä GVLK:n Mia Eklundia ja välierä HVS:n Heini Salosta vastaan, joten kyllä tämä mestaruus nyt hyvältä maistuu.
Toukokuussa 16 vuotta täyttäneellä Tanjalla on keväästä lähtien hieno arvokisojen voittoputki: hän voitti sisäkentillä sekä alle 16v että alle 18v Suomen mestaruudet.
Tanja jäi finaalin jälkeen Pajulahteen, sillä liikuntakeskuksen kentillä pelataan ensi viikolla kansainvälinen juniorien ITF-turnaus (alle 18v.).
Micke Kontinen osallistui ensimmäisen kerran urallaan miesten yleisten luokkien SM-kilpailuihin. Loukkaantumisesta johtuen edellisestä kilpailuottelusta – IPP Openista Helsingissä – on siitäkin reilut puoli vuotta.
-Osasin varautua tuuliolosuhteisiin ja pelasin ensimmäisen erän järkevästi, kertoi erän 6-0 vienyt Micke Kontinen. -Toisessa erässä Jesse Kiuru paransi peliään ja omasta liikkumisestani katosi sähäkkyys.
Erästä tulikin tasaista vääntöä, jonka Micke voitti tie-breakin kautta 7-6(1).
Mestaruuden voittamisesta huolimatta Micke palaa rauhassa kilpakentille.
-Heinäkuussa treenaan viikot ja pelaan viikonloppuisin Saksassa Bundesligaa Neussin joukkueessa. Ammattilaiskisojen aika on hieman myöhemmin, totesi mestaruudesta iloinnut Micke Kontinen-
Nelinpeleissä mestaruudesta pelattiin vain miesten luokassa. Sen voittivat HVS:n Sami Huurinainen ja Santtu Leskinen.