Menestystä Hakkapeliitta Openissa

26.7.2004  |  10:00

Juho Paukku välierissä ja Ketolat nelinpelin finaalissa Pyynikillä

Suomalaismenestys oli lopulta mainio Hakkapeliitta Open ATP Challenger-turnauksessa Tampereen Pyynikillä. Turnauksen aikana täysi-ikäiseksi tullut HVS:n Juho Paukku eteni aina välieriin asti seuraten näin Tuomas Ketolan ja Jarkko Niemisen esimerkkejä – myös he ylsivät vastaavaan suoritukseen Pyynikillä 18-vuotiaina.
Välierissä Paukku kohtasi kisan lopullisen voittajan, Serbia ja Montenegron Boris Pashanskin, voitti ensimmäisen erän 6-3 ja vielä toisen erän alussakin näytti menevän finaaliin asti. Sitten tuli pieni notkahdus, jonka Pashanski käytti hyväkseen vieden seuraavat erät luvuin 6-3, 6-4.
Neljänneksi sijoitettu Pashanski kohtasi finaalissa sijoittamattoman Ranskan Eric Prodonin, jonka voitti luvuin 6-2, 3-6, 6-2.
Juho Paukku oli ennen turnausta vailla ATP-rankingia. Välieräpaikka toi hänelle 22 ATP-pistettä ja ne nostivat hänet "tyhjästä" sijalle 653. Hän on viidenneksi paras suomalainen Jarkko Niemisen (ATP 72), Tuomas Ketolan (ATP 266), Timo Niemisen (ATP 464) ja Lauri Kiiskin (ATP 609) jälkeen.
Paukku kilpailee seuraavan kerran viikolla 32 Liettuassa 10.000$ ITF Futures-turnauksessa.
Nelinpelissä Tuomas Ketola lähti neljännen kerran tavoittelemaan Pyynikin turnauksen voittoa parinaan sukunimikaimansa Lassi Ketola. Suomalaispari pelasi mallikkaasti finaalin toisen erän, mutta se riittänyt, vaan argentiinalaiset Andres Dellatorre ja Diego Moyano veivät voiton luvuin 6-4, 3-6, 6-4.