Martikainen ja Säätelä taipuivat myös karsinnassa – Kaukovalta ja Vasa maanantain iltasessiossa

5.11.2023  |  15:20  |  Raportit

Sunnuntai-iltapäivällä nähtiin vielä kaksi suomalaista tosi toimissa HPP Openissa. Karsinnoista ei nouse lisää suomalaisia pääsarjaan.

Karsintapäivän keskuskentällä aloitti ammattilaisdebyyttinsä tehnyt 16-vuotias Oskari Paldanius, joka taipui tunisialaiselle Skander Mansourille (ATP-336) 1-6, 4-6 (lue lisää). Noin klo 14.00 pääsi keskuskentälle Otso Martikainen ja sivukentälle Leevi Säätelä.

17-vuotias Martikainen aloitti keskuskentällä ennakkoluulottomasti kazakstanilaista Denis Yevseyeviä (ATP-238) vastaan. Murtopallo ja pitopallot muuttuivat hetkessä kuitenkin 0-3 takaa-ajoasemaksi. Martikainen tuli erään kuitenkin mukaan murtamalla vastustajansa seitsemännen syöttövuoron ja pitämällä perään, mikä tarkoitti tulostaululle lukemia 4-4. Martikainen pääsi seuraavassa syöttövuorossa hakemaan murtoa, mutta pari kämmenvirhettä kaatoivat pääsyn syöttämään erästä. Seuraavassa hetkessä olikin Yevseyev murtopuuhissa ja erä kirjattiin 6-4.

Toisessa erässä Yevseyev rentoutui entisestään ja karkasi otteluvoittoon 6-4, 6-1.

”Alkuni oli hieman hermostunut. Pääsin sitten otteluun paremmin ja paremmin kiinni. Ensimmäisessä erässä oli mahdollisuus erävoittoon, mutta harmillisesti missasin muutamat lyönnit siihen paikkaan. Toinen erä hieman karkasi, kovasti taistelin ja pyrin pysymään mukana, mutta se ei riittänyt”, kommentoi Martikainen.

Martikaisella on nyt kaksi kertaa HPP Openin karsinnassa takana. Suomalaisjuniori kokee tehneensä ja ottaneensa oikeita askeleita kohti kovempia otteluita.

”Ehdottomasti tänä vuonna tuntui paremmalta kuin viime vuonna. Olin paljon valmiimpi ja olen mennyt monissa asioissa eteenpäin, lähtien fysiikasta. Tämä antoi uskoa eteenpäin, sillä ei se tennis niin ihmeellistä tänään vastustajaltanikaan ollut.

Säätelä puolestaan joutui toteamaan ukrainalaisen Oleksii Krutykhin (ATP-241) paremmakseen erin 1-6, 0-6.

SUOMALAISTEN KARSINNAN 1. KIERROS

  • Otso Martikainen – Denis Yevseyev 4-6, 1-6
  • Oskari Paldanius – Skander Mansouri 1-6, 4-6
  • Leevi Säätelä – Oleksii Krutykh 1-6, 0-6

Kaukovalta ja Vasa maanantain iltasessiossa

HPP Openin pääsarjapelit isketään vauhtiin maanantaina viiden ottelun voimin.

Suomalaisittain riittää jännitettävää iltasessiossa, kun kisaan villit kortit saaneet Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa valtaavat keskuskentän klo 17.00 alkaen. Ensimmäisenä päästetään vauhtiin Kaukovalta (ATP-785), joka haastaa viidenneksi sijoitetun espanjalaisen Jaume Munarin (ATP-87). Illan päättää Vasa (ATP-1019), joka kohtaa neljänneksi sijoitetun ranskalaisen Alexandre Müllerin (ATP-83).

Mielenkiintoa riittää myös kentällä 3, jolla urakkansa aloittaa hallitseva mestari sveitsiläinen Leandro Riedi (ATP-163).

HPP Openin tiistai, eli Emil Ruusuvuoren avauspäivä, on myyty loppuun. Ruusuvuori kohtaa avauksessaan belgialaisen Joris De Looren. Keskiviikkona klo 17.30 pääsee vauhtiin puolestaan Otto Virtanen, joka saa vastaansa karsijan.

KAAVIOT
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
KAKSINPELIN KARSINTA
NELINPELIN PÄÄSARJA

ORDER OF PLAY
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön HPP Open (@hppopen) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Lagerbohmille finaalitappio 16-vuotiaiden… →