Mailapelien Finnish Openissa 124 pelaajaa

11.5.2005  |  11:00

Tennismies Mikko Kärkkäinen ykkössijoitettu

Neljällä eri mailalla pelattavan mailapelien mestaruuksista kisataan jo 18. kerran Lahden Kisapuiston Tennis- ja squashhalleilla tulevana viikonloppuna. 2000-luvulla kilpailusta on tullut kansainvälinen Finnish Open-turnaus, ja osallistujamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet. Tällä kertaa mukana on 124 pelaajaa ja 20 joukkuetta neljästä eri maasta.
Turnauksen ykkössijoitettu, hallitseva Finnish Open mestari ja SM-ykkönen, iisalmelainen Mikko Kärkkäinen on kuitenkin hieman pahoillaan.
"Vai ei Eliasson tule. Ei taida uskaltaa" totesi jo kahdesti maailmanlistan ykkösen Lahdessa piessyt Kärkkäinen, joka on mailapelien maailmanlistan kolmonen.
Ruotsin Magnus Eliasson on kiertänyt ahkerasti keräämässä rankingpisteitä, mutta Lahteen hän ei tullut, koska Suomessa ei jaeta rahapalkintoja.
Kovan vastuksen Kärkkäinen kuitenkin saa, sillä Lahteen saapuvat ruotsalaiset Rickhad Persson (maailman listan 4.) ja Stefan Adamsson (6.) sekä Itävallan Marcel Weigl (9.). 
"Ilahduttavaa on myös, että pitkään naisten listaykkösenä ollut Ruotsin Lilian Druve, joka nyt on kakkonen, tulee haastamaan Susanna Lautala-Näykin (4.) ja lahtelaisen Hanna Miestamon (5.)", sanoi Kortteliliigan mailapelijaoston puheenjohtaja Yrjö Solla.
Ikämiesten kaksinkertainen maailmanmestari Nastolan Harri Peltola kokeilee tällä kertaa kuntoaan miesten eliittiluokassa.
Finnish Openissa kilpaillaan seitsemässä yksilö- ja kahdessa joukkueluokassa. Kussakin lajissa – tennis, squash, sulkapallo ja pöytätennis – ottelu pelataan 21:een pisteeseen ja pisteet lasketaan yhteen. Syöttöjä on kaksi peräkkäin.
Kaksihenkisessä joukkuekilpailussa pelaajat pelaavat kunkin lajin puoliksi.
Kansainväliseen Racketlon Open -sarjaan kuuluu 10 eri turnausta ja MM-kilpailut marraskuussa Itävallassa. Open-kiertuetta pelataan mm. Kanadassa, Tshekissä, Bulgariassa ja Skotlannissa. Suomessa tapahtuvan kilpailutoiminnan koordinoimiseksi ollaan puuhaamassa omaa lajiliittoa.
Teksti: Jari Utriainen

Finnish Openin ohjelma Kisapuiston Tennis- ja -squashhallissa Lahdessa
13.5. klo 15.00 Joukkuekilpailut
14.5. klo 9.00 Henkilökohtaiset luokat
15.5. klo 9.00 Henkilökohtaiset luokat, finaalit noin klo 15.00

Lisätiedot: Jari Utriainen, puh. 0400-456 923, Yrjö Solla, puh. 050-526 5877

Jaa:

Seuraava uutinen: Blanco passitti Niemisen… →